fbpx

Foredrag for studenter og næringsliv i nordens Paris

Sosiale medier på liv og død

Foredrag for studenter og næringsliv i nordens Paris

Torsdag 26. april var jeg på besøk i vakre og stolte Tromsø. Universitetet i Tromsø hadde invitert meg til et åpent foredrag om sosiale medier – hvor foredragstittelen var på en måte ment å provosere litt, samtidig som det er et snev av sannhet her også.

Barn av regnbuen

Samme dag som jeg skulle forelese mobiliserete Facebook en stor del av Norges fantastiske befolkning til å samles i sine respektive bytorg for å synge «Barn av regnbuen» sammen som et kollektivt motsvar til monsteret fra 22 juli som hevdet at sangen ble brukt for å hjernevaske norske barn. Jeg ble kontaktet av NRK Troms, som stilte meg noen spørsmål om sosiale medier, Facebook og barn av regnbuen rett før jeg gikk på scenen.

Intervjuet kan du høre her.

Disclaimer: Man kan bli litt nervøs når man får en stor og skummel NRK-mikrofon stappet opp i munn på seg..

Strålende by, vær & publikum

Mens jeg forlot Oslo kald og våt, kom jeg til et Tromsø som viste seg frem fra sitt aller beste. Snø i fjellene rundt, men god og varm i sentrum.

Angret med det samme jeg kom til Tromsø at jeg ikke hadde reist dagen før for å få litt mer ut av byen før jeg skulle hjem igjen.

Foredraget mitt varte i halv annen time – alt for mange slides egentlig – og alt for mye jeg hadde lyst til å formidle – til et veldig intr og engasjert publikum som strakk seg fra ung til eldre, kvinne til mann, studenter til folk i arbeid, og mennesker med- og uten erfaring når det kom til sosiale medier.