fbpx

Hva liker du best, den tradisjonelle pressemeldingen eller den sosiale?

Social Media Release – Push- vs Pull pressemelding

Hva liker du best, den tradisjonelle pressemeldingen eller den sosiale?

Jeg jobber i Cisco – verdens største nettverksselskap – som utvikler, markedsfører og selger nettverk- og kommunikasjonsløsninger til teleoperatører, offentlig sektor, store virksomheter – men også til SMB-markedet. Nå nylig lanserte vi en ny svitsj-serie….en produktlansering myntet på mindre virksomheter.

Vil den gamle pressemeldingen forsvinne?

Når vi skal ut i markedet med et nytt produkt, en ny tjeneste, lansere en ny rapport – eller på hvilken som helst annen måte spre våre budskap ut til våre partnere og kunder, så bruker vi – som alle andre – oss av den gode gamle pressemeldingen. Er nyheten virkelig stor blir det innkalt til pressekonferanse, og i mange anledninger snakker vi med en liten gruppe journalister – en etter en – for å få frem nyheten – på riktig måte i forhold til HVEM mottageren er …. hvem det er som skal lese om nyheten.

For de STORE nyhetene vil pressemeldings-strategien leve videre. Et knippe journalister får pressemeldingen, som så resulterer i den store nyheten gjennom få medier – men med MANGE lesere. For de mindre nyhetsslippene – som i eksempelet under – tror jeg den Sosiale Media Meldingen vil ta over – med en fantastisk miks av tekst, bilder, linker og video – og som enkelt lar seg kopiere til sosiale nettverk som Facebook og blogger – og som raskt kan nå ti-tusener av lesere via sosiale media verktøy som LinkedIn, Twitter.

Long-Tail Prinsippet

Hørt om long-tail prinsippet fra BI sin TV-reklame? Et veldig enkelt prinsipp egentlig, men samtidig veldig genialt, viktig, og i mange tilfeller – et helt glemt prinsipp….kall det gjerne mange bekker små. Det er mange av oss som kun teller presseklipp og multipliserer det med estimerte antallet leserere. Enkelt regnestykke for oss alle. Med sosiale medier blir det langt vanskeligere å telle – for i en long-tail strategi blir strategien å forsøke å nå ut til leserene direkte; via en sosial media spredning som kan dekke alt fra egen hjemmeside, egen blogg, fri «kopiering» for bloggere til å publisere på egne blogger, Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Vimeo, Tumblr, Flickr, med mer. Dekningen må i større grad overvåkes med egne verktøy – men nyheten kan samtidig også få en langt mer omfattende og lengre levetid enn den tradisjonelle push baserte pressemeldingen.

Pull eller Push?

Som med mye annet så tror jeg ikke det blir snakk om en push eller en pull basert PR, men at en pull basert strategi vil komplimentere den push baserte. Hva skal det så hete her til lands? På engelsk omtales denne formen for pressemelding som en Social Media Release (alltid med store bokstaver vet du), men hva vil være best på norsk:

Under har jeg som sagt tatt for meg vår siste produktlansering – med den tradisjonelle pressemeldingen øverst. I eksempelet nederst – og det er viktig å presisere at dette ikke er på noen som helst måte den OFFISIELLE SML-versjonen fra Cisco – har jeg brukt den push baserte pressemeldingen og gjort den om til en mer sosial mediavennlig utgave – med integrerte linker i teksten, sitatet er erstattet med en videosnutt (jeg har filmet meg selv med en iPhone4), høy oppløslige bilder ligger tilgjengelig for nedlastning, sammen med en PDF utgave av en Cisco Small Business 200 svitsj-presentasjon…..

Hvilke av disse to synes mest interessant for deg?

1. Den tradisjonelle pressemeldingen:

2. Den Sosiale Media-Meldingen:

(Disclaimer: Dette er KUN et eksempel, og representerer IKKE en offisiell Cisco basert Sosial Media Melding)

_________________________________________________________________________

Gigabit‐ytelse til en tiendedel av prisen: Nye svitsjer fra Cisco setter ny standard for lav kost og høy ytelse

Cisco introduserer nå en ny svitsj‐serie spesielt tilpasset mindre bedrifter. Serien har en svært lav inngangspris og byr på funksjoner som tidligere har vært forbeholdt de største virksomhetene.

Oslo 3. februar 2011: Med sin nye svitsj‐serie, Cisco 200 Series Smart Switches, vil Cisco for alvor ta opp kampen om de minste og kanskje mest kostnadsbevisste kundene i det norske markedet. Serien inneholder en rekke nye funksjoner, som dekker dagens krav til nettverksutstyr, men som frem til nå kun har vært tilgjengelig for langt dyrere produkter. Den nye svitsj‐serien kommer i ni utgaver og varierer i antall porter, hastighet og mulighet for å tilkoble utstyr som får strøm levert over Ethernet‐kabelen, slik som IP‐telefoner, trådløse aksesspunkter og IP‐baserte overvåkningskameraer.

Den nye svitsj‐serien, som er et nytt tilskudd til Cisco Small Business‐porteføljen, består av såkalte WebSmart‐ svitsjer som garanterer kvalitetssikring av datatrafikk (Quality Of Service) samt høy grad av sikkerhet. Svitsjene installeres og administreres via et enkelt og intuitivt web‐basert grensesnitt. Med denne serien kan mindre bedrifter enkelt bygge et nettverk som sikrer at brukere og ansatte alltid har tilgang til nødvendig informasjon. Svitsjene har også strømbesparende funksjoner, som reduserer svitsjens strømforbruk med inntil 72 prosent ved at porter som ikke er i bruk, eller er tilknyttet enheter som er slått av eller er i dvalemodus, ikke bruker strøm.

Støtte for IPv6

Alle svitsjene i 200‐serien leveres med støtte for IPv6, som er den nye nettverksstandarden ‐ og for mange virksomheter også et absolutt krav, for å håndtere den økende mengden av IP‐baserte enheter som tilkobles nettverket. Ytelsesmessig er det heller ingenting å utsette på svitsjene, som har inntil 100 Gbps i total svitsjekapasitet, støtte for inntil 128 VLAN, Quality of Service, 802.1x for sikker autentisering av brukere og fire av ni modeller er i tillegg vifteløse og kan dermed plasseres i et kontormiljø uten at de skaper støy.

Cisco 200 Series Smart Switches koster fra 1.300 NOK for en 24‐ports 10/100Mbps med to Mini‐GBIC for fiber‐ og Ethernet‐tilkobling til andre svitsjer eller nettverksutstyr. Samtlige svitsjer er tilgjengelige umiddelbart, og distribueres av EET og Techdata i Norge.

Cisco Small Business 200-serie presentasjon:

Høyoppløslige bilder av Cisco Small Business 200-serien:

For mer informasjon og kommentarer, vennligst kontakt:

Hans‐Petter Nygård‐Hansen

Ansvarlig for salg, marked og forretningsutvikling av Cisco Small Business i Nord‐Europa

Mobil: 91 19 57 04 / 23 27 36 76

E‐post: hhansen@cisco.com