fbpx

Med disse verktøyene kan du skaffe deg omfattende oversikt over Twitter historikken din.

To gode søke-nyttige Twitter verktøy

Med disse verktøyene kan du skaffe deg omfattende oversikt over Twitter historikken din.

Det er relativt begrenset med muligheter fra Twitter selv til å gå tilbake i din Twitter-feed om det skulle være nødvendig. Når du skrev din første Tweet er kanskje ikke så veldig viktig, men for noen kan det selvsagt være litt nostalgisk over det – her er feks min aller første Tweet, fra 16 september 2009:

«sitter på badet med lenovo’n min – ungene bader i karet, og jeg har satt opp twitter konto’n min for 2 min siden..første meldig ever…»

Så gikk det temmelig nøyaktig en måned før de to neste meldingene dukket opp:

«Hakke peiling på Twitter – startet opp konto’n igjen i dag, så får vi se…»

«Lasta ned twitter til iPhone … Er det her like kult som Facebook?» Jeg var litt skeptisk kan du si :)

SnapBird er nyttig til å søke seg frem og tilbake til Tweets du eller andre har skrevet – om et spesifikt tema eller ord – med eller uten hashtag, mens TwimeMachine kun tar deg frem og tilbake i din Twitter historie. Brukte noen minutter på TwimeMachine for å se på min spede start med Twitter og kom opp med følgende oversikt – frem til oktober i 2010:

Som så veldig mange andre før meg så var Twitter ganske så skremmende og rart til å begynne med – noe jeg også skrev om i «Forskjellen på Facebook og Twitter» tilbake i oktober 2010 – men når du først har skjønt det geniale med Twitter, og blitt kjent med grunnprinsippene så er det ikke så mye hokus-pokus lengre :)

Nå kan jeg også legge til at det først i slutten på august jeg startet med HansPetter.info bloggen min, og at jeg i september begynte å bruke SproutSocial som virkelig hjalp meg i gang med å forstå hvordan innholdet på bloggen effektivt kunne integreres med de mest brukte sosiale nettverkene som Facebook, Twitter og LinkedIn.