fbpx

500 bloggposter har det blitt siden HansPetter.info ble lansert august 2010 - helt problemfritt har det aldri vært.

Skrivesperre, forventningspress og troverdighetskrise

500 bloggposter har det blitt siden HansPetter.info ble lansert august 2010 – helt problemfritt har det aldri vært.

500-bloggposter-hanspetterFor 960 dager siden publiserte jeg det som ble den første bloggposten min – Bli like flink som Apple-sjefen til å holde foredrag. 960 dager senere har jeg publisert 500 bloggposter. Det er UTROLIG mange bloggposter faktisk, og langt flere enn hva jeg selv trodde jeg ville komme til å skrive når jeg satt i gang.

Stort sett har bloggingen min vært en fornøyelse, men jeg skal ikke legge skjul på at det også har bydd på et par utfordringer for meg. På mange måter har utfordringene vokst i takt med bloggen og det nettverket som har vokst seg til rundt bloggen. På en annen måte kan man si at utfordringene har økt i takt med at merkevaren min har vokst. Fra en beskjeden Klout-score på 30 tallet til i dag hvor den står i 73. Fra noen få følgere på Twitter til snart 5,500. Fra kun noen få venner som likte Facebook-siden min til snart 2,500. Janteloven har banket på et par ganger også, det har vært et par troll på besøk og hackere har også gjort sitt for å gjøre hverdagen mer utfordrende enn det som er nødvendig. Men som sagt, det har stort sett gått veldig rolig for seg.

Skrivesperre

Det er egentlig ikke noe problem å finne på noe å skrive om, men det kan av og til bli vanskelig å finne tid mellom jobb, familie, venner og andre gjøremål. Da kan det bli stressende noen ganger å ha bloggens manglende poster hengende over seg. Spesielt hvis du skriver lange blogginnlegg slik jeg har lenge hatt for vane å gjøre. Jeg velger å tro jeg har blitt bedre i det siste, selv om jeg titt og ofte fortsatt blir omtalt som «han som skriver så forbanna lange bloggposter» — det kan jeg heldigvis leve med.

Skrivesperren, eller frykten for skrivesperren håndterer jeg ved å etterleve Thomas Moens råd om at du skal være stolt av hvert tredje blogginnlegg. Det har vært et deilig råd å følge. Godt å kunne senke skuldrene litt også, for det skal jo først og fremst være gøy å blogge – ikke stressende…

I løpet av det siste året har jeg også bygd meg opp et lite «arsenal» av bloggposter jeg skal skrive ferdig senere. Ideer og tanker som dukker opp forsøker jeg å være flink til å registrere «til senere bruk«. Det er sikkert mange kladder som aldri ser dagens lys heller – for øyeblikket har jeg 60 kladder liggende…noen har sikkert gått ut på dato allerede.

Forventningspress

Jeg føler forventningspress når jeg skriver blogginnlegg på samme måte som når jeg skal holde foredrag. Jeg er nok ikke nervøs selvsagt før jeg har publisert et blogginnlegg, men jeg er alltid veldig spent på mottagelsen. Har jeg noe nytt å tilføre? Kommer noen til å være enig eller uenig?

Hvor kommer diskusjonen til å gå – her på bloggen, på Twitter, på Facebook, LinkedIn eller Google+?

Jeg har til gode å gjette riktig – hva gjelder kommentarer og hvor diskusjonen går, men ikke minst når det kommer til hvilke bloggposter som fanger folks interesse. 5 kontoer du må ha i 2013 er et slikt eksempel. 2000 ganger har den blitt lest, 200 ganger har den blitt delt og den ble også veldig diskutert – både her på bloggen, på Twitter, LinkedIn, Google+ og på Facebook. Skyldes kanskje at jeg mener Foursquare er en av disse 5 kontoene (eller konti som Edgar Valdmanis påpekte det skulle være).

Jeg skal vel innrømme at jeg egentlig ikke sliter så mye med forventningspress, med unntaket av det presset jeg setter på meg selv. Men det er klart, skriver jeg noe som virkelig «suger» i dag, så er konsekvensen større enn hva tilfellet var for et par år siden. Med økt eksponering følger økt forventning – og ikke minst økt fallgruve.

Mitt eget forventingspress holder meg forhåpentligvis skjerpet og så lenge jeg får så mye god tilbakemelding fra de som er i nettverket mitt – og ikke minst fordi det er så mange i nettverket som også skriver så mye rasende godt, så skal det mye til før jeg velger å legge bloggen på hylla.

Håper det er greit for dere….

Troverdighetskrise

Kanskje ingen krise, men med økt eksponering og ikke minst det faktum at jeg jobber i Geelmuyden.Kiese så blir tillit og troverdighet ekstremt viktig. Jeg skal være førstemann til å innrømme at jeg ikke alltid har vært like flink her. Noen bloggposter har blitt lansert for så å bli fjernet igjen fordi jeg ikke har vært nøye nok.

Noen ganger har det også blitt litt støy også, og det er klart mer støy knyttet til en bloggpost som omtaler en person fremfor en sak. Heldigvis (for min egen del) så skriver jeg først og fremst om det jeg liker og mindre om det jeg misliker….selv om jeg gjerne skulle skrevet mer om det også.

Med økt synlighet øker også faren for negativ synlighet. Anita Krohn Traaseth i HP – som er bloggeren bak Tinteguri – omtaler det som Dagbladet-testen. Alt hun skriver skal tåle Dagbladet. Jeg føler at HansPetter.info skal tåle enda mer enn som så – den skal også tåle å bli sett av mine kunder og fremtidige kunder. Jeg skal ikke skrive om noe som kan bli til en pinlig situasjon i et kundemøte eller i andre sammenhenger. Troverdighet og tillit er ikke noe jeg skal gå på akkord med. Her har jeg tryna et par ganger…. ingen er vel feilfrie så det å kalle det for en krise er kanskje litt hardt å ta i….da gjelder det å legge seg flat…fort…

Jeg blogger fordi det er gøy

Jeg hadde ikke skrevet 500 blogginnlegg på under 1,000 dager hvis jeg ikke syntes det var gøy. I tillegg til at jeg liker det, så fungerer blogging for meg veldig bra i forhold til egen læringsprosess. Mange nye kunder og venner har det blitt av bloggingen min også – så det lønner seg (for meg i alle fall) på veldig mange plan.

Derfor har jeg heller INGEN planer om å slutte med – så lenge det er noen som leser det jeg skriver så kommer HansPetter.info til å bestå, og opprettholder jeg samme frekvens fremfor for de neste 500 bloggpostene så skal jeg feire bloggpost nummer 1,000 i begynnelsen av desember …. i 2015.

Tusen takk for alle Likes, alle Delinger, alle Following, alle RTer, alle kommentarer og alle samtaler – online som offline!

(jada, jeg vet det – bloggposten ble litt for lang – over 1000 ord faktisk ble det til slutt)

photo credit: Annie Mole via photopin cc