fbpx

Skaff deg Norges mest fleksible mobile bredbånd fra Banzai

Mobil bredbåndsleverandør som gir deg rå ytelse og frihet, og alt til en veldig billig penge!

Den globale Internettrafikken på mobil vokste med over 80 prosent i 2013 i følge Cisco sin Visual Networking Index. Mot slutten av fjoråret var det månedlige dataforbruket på 1,5 exabytes, opp fra 820 petabytes per måned i slutten av 2012. For de mindre teknologiinnvidde så tilsvarer 1 exabyte 1000 petabytes. 1,5 exabytes tilsvarer 1,500,000,000 megabytes. Det er ganske mye det, så mye at den mobile datatrafikken i 2013 var 18 ganger større enn den totale Internettrafikken i 2000. Det er heller ingenting som tyder på at mobiltrafikken bremser opp heller, tvert i mot. Flere enheter fra flere brukere øker den totale mengden, og innholdet vi overfører vokser også kraftig i både mengde, lengde og verdi. Video er den største trafikkdriveren, anført av YouTube og ikke minst videostrømmetjenester som Netflix, HBO og tilsvarende.

Mindre moro uten 4G

Med 4G har vi fått større hastigheter som igjen gjør at vi kan overføre video i høyere kvalitet og det gjør vi til gangs. Sitter vi i bilen på vei til hytta og har et par unger i baksetet, er sannsynligheten overhengende stor for at begge er utstyrt med hvert sitt nettbrett og forventer at «Internett bare er der». De vil se på film, de vil spille, de vil sørfe og de vil lese. Internett er ikke lenger forbeholdt enkelte lokasjoner, men er noe vi tar med oss – hvor som helst, når som helst og på hva som helst.

Cisco estimerer i sin analyse at mobiltrafikken vil vokse kraftig i årene som kommer. Fra 1,5 exabyte per måned i 2013 til 15,9 exabytes innen utgangen av 2018.

Flere enheter, høyere hastigheter og lengre tilkoblet Internett via mobile bredbåndsrutere/enheter i løpet av et døgn. 11 ganger vekst på bare noen få år er imponerende og samtidig nesten litt skremmende.

Huawei-Banzai-4GBanzai 4G gir deg kapasitet og frihet i en liten boks.

I februar i år fikk jeg anledning til å være testkunde/pilot for Banzai 4G – et nytt norsk selskap som leverer mobilt bredbånd basert på Netcom sitt nettverk.

Boksen jeg fikk utlevert var produsert av Huawei. Den er en liten boks, men la deg ikke avlede av størrelsen. Bredbåndsruteren takler hastigheter opp til 80 Mbps og støtter inntil 10 samtidige brukere.

Det er ikke bare den her Banzai tilbyr heller, og du trenger ikke å kjøpe ruteren fra Banzai heller, du kan nøye deg med å kun kjøpe selve abonnementet.

Siden jeg fikk den har den vært med meg på t-banen, på flytoget, på flyplassen, på hotellrommet, i bilen og ikke minst var den en kjærkommen del av familien når vi dro på vinter- og påskeferie i år.

Foruten den overraskende gode WiFi-dekningen og en batteritid på inn til 10 timer i bruk, så var det først og fremst den fleksbile abonnementsstrukturen som jeg fant spesielt fristende.

Banzai tilbyr deg mange forskjellige abonnementer, men du blir aldri låst til det abonnementet. Du kan enkelt oppgradere ved behov og nedgradere igjen når «peaktime» er over. Normalt bruker jeg for eksempel kanskje en Gigabyte i måneden, mens under spesielle anledninger, som når vi skal på en lengre biltur, weekend-tur eller på ferie, så vil behovet raskt bli større. I fjor sommer klarte jeg å svi av over 4 Gigabyte med data på under 24 timer, men det var heller ikke helt normalt, men heller ikke vanskelig når man er vandt med å ikke tenke på hvor mye data du laster ned eller -opp.

Når du kommer i en situasjon hvor du trenger mer data, så logger du deg enkelt og greit inn på din egen side på Banzai.no og oppgraderer for eksempel til 100 GB-abonnementet. Det koster 599 kroner per måned og bør dekke mye Netflix og NRK-Super til ungene. Oppgraderingen trer umiddelbart i kraft så lenge du har penger på det kortet som er knyttet til din avtale. Når ferien er over og du vil tilbake til ditt 1 GB-abonnement som koster 89 kroner, så går du inn på samme side og nedgraderer igjen. Enklere kan det vel nesten ikke bli.

Ekstra bonus for alle med NetCom og iPhone som bor i Oslo

Jeg bor i Oslo. Geelmuyden Kiese har avtale med NetCom. Telefonen jeg bruker er en iPhone 5. Det blir et «liv» uten 4G i Oslo, så fremst jeg ikke har med meg Banzai-ruteren min. Da kobler mobilen min seg enkelt og greit til Banzai’en også kan jeg nyte 4G-hastigheter jeg eller ikke kan nyte før jeg enten oppgraderer telefonen, abonnementet mitt, eller flytter ut av byen.

Har du et annet abonnement, telefon eller bor et annet sted vil du uansett oppleve i de fleste tilfeller mye høyere ytelse (hastighet) fordi Banzai-ruteren er kraftigere rent hardware-messig og vil således gi deg en enda råere Internett-opplevelse sammenlignet med hva du får på de fleste smarttelefoner i dag. Jeg skriver DE FLESTE for jeg har åpenbart ikke testet alle smarttelefoner som finnes, ei heller alle forskjellige abonnementer eller reist rundt i hele Norge for å teste. Bonus er det i alle fall for meg og dobbel bonus er det når vi drar på tur hele gjengen, for da er det også mye stillere i baksetet, uansett om bilturen tar en eller fem timer.

Banzai 4G kan jeg varmt anbefale til alle som har lyst på en enkel boks som KUN gir deg rå mobilt bredbånd og det til en svært billig penge i tillegg!

Disclaimer: Banzai har lånt meg ruteren kostnadsfritt for å teste som en pilotkunde. Eventuelt videre bruk fra min side vil være i form av et kundeforhold.
photo credit: teobonjour – www.matteomignani.it via photopin cc