fbpx

SanDisk Connect Wireless Flash Drive

SanDisk sin trådløse minnepinne kan streame musikk og film til smarttelefoner og nettbrett. Perfekt til deg eller ungene i baksetet som kjeder seg på bilturen.

Det blir noen bilturer i løpet av året. Eller flyturer for den sakens skyld. Med to unger som har hver sin iPad som «reisefølge» er det viktig at underholdningen er på plass. Filmer og musikk skal overføres før vi setter avgårde, men det slår aldri feil at jeg enten har lastet opp «feil» filmer, eller at iPad-en allerede er stappfull av spill og bøker, slik at det ikke er plass til en tegnefilm eller to. Med SanDisk Connect Wireless Flash Drive er dette løst, og det på en svært så lekker måte.

Like liten som en minnepinne

SanDisk-Connect-Wireless-Flash-Drive-USBVed første øyekast ser det her ut som hvilken som helst minnepinne. Skulle du være redd for å miste den, kan du enkelt feste den via en snor til nøkkelknippet ditt. Det er et plastikkdeksel på enden av minnepinnen slik at du kan skjule (og beskytte) USB-tilkoblingen som du enten bruker til å lade den opp via en USB-lader, eller til å lade og overføre innhold via din datamaskin. Du kan også overføre filmer trådløst mellom minnepinnen og datamaskinen, uten å gå via USB-porten.

Selv om den ser ut som en minnepinne er det egentlig snakk om en slags trådløs sender som inneholder en USB 2.0-tilkobling for lading, samt en 32GB microSDHC-kort som kan fjernes fra enheten og brukes til andre formål – hvis det skulle være ønskelig. Utover det kommer SanDisk enheten med et oppladbart batteri som kan trådløst strømme innhold i 4 timer til 3 enheter samtidig. Rekkevidden på SanDisken er på 50 meter, så den skulle holde til de fleste biler, flyturer, hotellrom eller hjemme for den sakens skyld.

En knapp og en app

SanDisk-Flash-DriveSanDisken har en knapp – midt på. Hold den inne i et par sekunder for å slå på, og det samme for å slå den av. Når disken er slått på, kobler du deg enkelt til den trådløst på samme måte som du kobler deg til andre trådløse nettverk. Deretter starter du opp SanDisk-appen som du laster ned via Apple App Store eller Google Play.

Appen i seg selv er veldig intuitiv, krever ikke noen forklaring i seg selv. I det store og hele er det her snakk om en veldig plug-and-play eller tut-og-kjør løsning som vil være til stor glede (og nytte) for både deg og resten av familien.

SanDisken er perfekt til strømming av musikk og video, men den kan selvsagt også brukes til å lagre dokumenter, presentasjoner, med mer. I motsetning til «underholdningen» som strømmes vil for eksempel Powerpoint-presentasjoner overføres og lastes ned på din datamaskin. Når du har gjort de endringer du skulle på presentasjonen kan du like enkelt laste over den nye versjonen.

Konklusjon

Jeg synes SanDisk Connect Wireless Flash Drive er en aldri så liten genial dings som vil bli flittig brukt – spesielt av barna når vi er på tur. 32 GB utgaven som jeg kjøpte på Elkjøp kostet ikke mer enn 649 kroner ink moms, og skulle det ikke holde med 32 GB er det bare å bytte ut minnebrikken og erstatte den med en 64 eller 128 GB-brikke så skulle du ha plass til all musikken du vil høre på i forsetet, samt alle filmer ungene har lyst til se i baksetet.

Disclaimer: Elkjøp er ikke en kunde av meg. Jeg har ikke fått produktet, ikke gratis, ikke rabattert og har ikke blitt bedt eller instruert til å skrive denne anmeldelsen.