fbpx

Salget av powerbanks til himmels på Pokemon Go-feber

Elkjøp har registrert en salgsøkning av powerbanks – ekstrabatteri til smarttelefoner – på over 300 prosent som følge av Pokemon Go-feberen.

Pokemon Go-feberen herjer globalt. I Norge ble Pokemon Go offisielt først lansert lørdag 16. juli, men «lenge» før den tid var det flere som hadde begynt å spille, blant annet via tilgang til amerikansk iTunes-konto. Aldri før har vi opplevd et spill, program, tjeneste eller teknologi bre om seg like raskt. Mens TVen brukte 75 år på å oppnå 50 millioner brukere, brukte Pokemon Go under en uke – i USA alene – på å oppnå over 65 millioner brukere.

Les også: Mer enn 65 millioner brukere på 7 dager (Reuters)

Ryktene vil ha det til at over 1 million nordmenn har lastet ned Pokemon Go til sine smarttelefoner, og feberen merkes også på butikker som selger ekstra-batterier, såkalte powerbanks. I en pressemelding fra Elkjøp 18. juli, meldes det om en vekst på 320 prosent i enkelte butikker sammenlignet med tilsvarende 14 dagers periode i juli 2015.

– Det har vært en betydelig økning i interressen for ekstrabatterier til mobiler og mange steder er nå hyllene nesten tomme. Totalt sett er salget opp 110 prosent i forhold til i fjor og enkelte steder har pågangen vært helt vanvittig. Jeg fikk for eksempel en telefon fra en av våre butikker i Trondheim og de kunne melde om at salget hos dem var opp 320 prosent, sier salgssjef ved Telekom for Elkjøp-konsernet i Norge, Thomas Brandsnes.

Les også: Pokemon Go har tatt verden med storm (Eivind.Jonassen.info)

Hør også: MediaPuls episode 75 – Pokemon Go, sommergjest fra NRK og MSQRD Live (MediaPuls)

Mitt favorittbatteri

Decoded-PowerbankJeg er ofte på reisefot, alene eller som nå – på sommerferie med «flokken min» – familien altså. Og med det blir behovet for eksterne batterier til både telefoner, nettbrett og andre «duppedingser» stort. Derfor reiser jeg heller aldri uten å ta med meg inntil flere powerbanks eller batteripakker. Favoritten min må sies å være batteripakken fra Decoded. Ikke fordi den er størst på batterikapasitet, eller er billigst, men fordi den har det beste designet, kombinert med god kapasitet, grei pris, og ikke minst to USB-tilkoblinger. Også er designet identisk med coveret jeg har til min MacBook Air, iPad Mini og iPhone 6+.

Decoded-produktene får du blant annet kjøpt på Gardermoen og Eplehuset.