fbpx
YouTube

Så mye tjente jeg på YouTube i 2022

Du vil sannsynligvis ikke tro hvor mye jeg tjente på de 100+ videoene jeg publiserte i løpet av 2022 på min YouTube-kanal.

Første hele året jeg kunne tjene penger på YouTube-kanalen min

I 2021 passerte jeg 4000 sette timer og 1000 abonnenter, som er kravet YouTube har satt for å kunne tjene penger på YouTube-annonser. Da endte inntektene på formidable 2,478 kroner. Og det basert på 196,900 avspillinger som resulterte i 8,600 sette timer. 2022 er det første hele året hvor jeg kunne tjene penger på YouTube, uten at jeg hadde så veldig stor tro på at jeg kom til å tjene nevneverdig mye penger på plattformen. 

Nå skal det også nevnes at motivet mitt for å være på YouTube, ikke er å tjene penger på annonser. Samtidig er det én av mange inntekts-grener for meg, i tillegg til podkast-inntekter, inntekter fra influencer-oppdrag, som kommunikasjonsrådgiver, debattleder, konferansier og foredragsholder. 

Norges eneste rene teknologi-kanal på YouTube

YouTube, i likhet med podkast og nettside, er et virkemiddel for å nå ut med mine ytringer, refleksjoner, kunnskap, interesse og «passion». En lidenskap som alltid har et snev av teknologi i seg. Det kommer også tydelig frem i mine mange shows. Eller spillelister, for å være mer korrekt. 

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

33 prosent færre videoer i 2022

I 2021 publiserte jeg 150 videoer, mens jeg ender opp på 101 videoer, inkludert den her, fordelt på: 

 

Mye jobb og mange produkter og tjenester

Kun Gud vet hvor mange timer jeg har brukt på å lage disse videoene, fra selve filmingen, til klipping, redigering, tilpassing av overganger til musikken som jeg mener bidrar til å skape riktig stemning, osv. Jeg filmer for det meste med iPhone 13 Pro Max, men har også filmet i 2022 med flere Samsung-telefoner, i tillegg til Googles Pixel 7 Pro, Insta360 X3 og selvsagt med dronene mine, DJI Mavic Air 2 og DJI Mini 3 Pro. 

Musikken henter jeg fra Artlist.io og redigeringen gjøres i Wondershare Filmora. I begynnelsen av 2022 ble filmene produsert dels på en Apple MacBook Pro fra 2016, dels på en Apple Mac Mini M1. Men fra i høst ble alt av redigering gjort på min nye Apple MacBook Air M2. 

Av de 10 mest sette videoene mine i 2022, er halvparten av dem fra 2022. Åtte av videoene handler om teknologiprodukter, med henholdsvis to produkter fra Google og to fra Samsung, i tillegg til en ny printer fra HP, ny robotstøvsuger fra Roborock, min reMarkable 2-omtale fra 2020 og det trådløse mesh-nettverket fra Omni. 

Abonner på YouTube-kanalen min nå

Min egen favorittvideo, teltturen i Lofoten sammen med Rikard Brobeck, hvor det kunne gått riktig så galt, endte på en mager 23. plass, mens min stille demonstrasjon mot korte og vertikale-videoer, fra en telttur jeg tok nå i desember, fikk en aldri så liten viral boost via sosiale medier, og ender opp på en fin, fin 7. plass i år, med om lag 3.000 visninger. 

Fasiten etter endt år er 205.000 visninger, 8.200 sette timer, 764 nye abonnenter av kanalen min, som nå teller rett under 3.200 abonnenter. 

De fleste er ikke logget på YouTube når de ser på mine filmer

Derimot er det nesten ingen abonnenter som ser på mine videoer. Eller som er pålogget YouTube når dem ser på mine filmer. Noe som kan skyldes at mange av de som ser, gjør det via nettleseren til et sosialt nettverk fra sin mobil. 

8 av 10 er menn, og de aller fleste er mellom 25 og 55 år. Majoriteten av de som ser på mine filmer, gjør det fra sin mobiltelefon. Mens de som ser på – kanskje fra sofaen eller sin godstol – på sin TV, ser i gjennomsnitt dobbelt så lenge. Jo større skjerm, jo lengre seertid. 

Det er ingen forskjell i tiden Android-brukere ser på mine filmer, sammenlignet med iOS-brukere, mens Mac-brukere ser 25 prosent lengre enn Windows-brukere. Og ingen ser lengre i snitt på filmene mine, enn de som gjør det fra en Apple TV. 

Så var det dette med omsetning da. 2,478 kroner i 2021, ble til hele 5340 kroner i 2022, eller snue 540 kroner i måneden, og en vekst på hele 115 prosent. 

Gode utsikter for 2023?

Så får vi se hva 2023 ender opp som. Mange nye videoer blir det i alle fall. Og helt sikkert noen nye abonnenter også. Blir veksten like stor i 2023 som i 22? Bikker annonseomsetningen 10.000 i løpet av neste år? Det får tiden vise. 

Jeg satser i alle fall på et innholdsrikt og spennende år, hvor jeg vil fortsette å bruke teknologi til å fortelle nye historier fra nye naturopplevelser, i tillegg til at jeg vil fortsette å lage videoer fra kjelleren, hos Eirik Norman Hansen og forhåpentligvis dukke opp noen ganger på TV-skjermen på besøk hos TV 2 og kanskje NRK også. 

Sees vi på scenen?

Og hvem vet, kanskje du vil booke meg som foredragsholder, debattleder eller konferansier også, fordi du så en av videoene mine og ble inspirert til å invitere meg til å stå på scenen din for å snakke om teknologitrender og digitalisering. Om hvordan det påvirker måten vi lever, leker, lærer og jobber på – og om hvordan vi kan bruke teknologi til å fortelle våre egne historier. 

Eller kanskje du har et produkt du ønsker at jeg skal teste og omtale på YouTube-kanalen min, dele på HansPetter.info og distribuere ut på Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram og på mitt ukentlige nyhetsbrev?

Uansett håper jeg å høre fra deg, om bare med en like eller en kommentar.

Takk for besøket i 2022 og velkommen tilbake mange ganger i tiden som kommer.  

Og med det ønsker jeg deg alt godt i det herrens år 2023.