fbpx

ROI, LinkedIn, Netflix og «Binge-watching»

Kommunikasjonsbransjens ROI-nestor og primus motor for LinkedIn var en selvskreven gjest til #Trender2014-serien. Jeg snakker selvsagt om Erik Eskedal!

twitter-erikeskedal

@eskedal på Twitter

Serien #Trender2014 fortsetter denne uken med Erik Eskedal (Les: Roi Eskedal). Det har seg slik at Erik Eskedal har bursdag i dag, noe som er vanskelig å ikke få med seg hvis man enten bruker Facebook, LinkedIn eller Google+ og er «tilkoblet» denne ROI-karen. Erik er selvsagt ikke kun kjent for hans engasjement rundt avkastning på investering, men om man skal være kjent for noe så er ikke det det værste man kan være kjent for heller. Jeg ble kjent med Erik Eskedal når han jobbet i Visma, men i dag er Eskedal å finne til daglig som byråleder i Iteo Digital. I tillegg har han (selvsagt) sin egen blogg og er en aktiv debattant i forhold til sosiale medier, LinkedIn, ROI, teknologi og kommunikasjon.

Foruten å være en utrolig hyggelig og flink kar, representerer Erik Eskedal halvparten av «bransjens» mest kjente par – og snart også ektepar etter at han fridde til bransjens blideste jente, Henriette Høyer!

Hva vil du si er det viktigste som har skjedd i 2013 utifra et teknologisk ståsted?

Jeg vil si folkeliggjøringen av Netflix. Dette har endret folks TV-vaner og vi har fått nye ord som «binge-watching«. I tillegg synes jeg det er spennende med å se tilbake på den veksten LinkedIn har hatt i året som har gått. Brukermassen har mer enn doblet seg og som i alle de andre kanalene er mobilbruken av tjenesten veldig høy. LinkedIn-appene er av høy kvalitet og det rulles stadig ut nye løsninger fra LinkedIn som gjør denne plattformen utrolig spennende for bedrifter.

NRK-Beta definerer Binge-Watching slik: Å fråtse i innhold ved å se flere episoder av en TV-serie etter hverandre, enten som resultat av at man eier en DVD-boks, har lastet ned en sesong, eller har tilgang til tjenester som Netflix og HBO.

I hvilken grad har bruk av sosiale medier blitt implementert som en strategisk kommunikasjonskanal for deres virksomhet?

I stor grad

trender-2014-sosiale-medier-strategisk

Samlet for alle som deltok på intervjuene hva gjelder bruk av sosiale medier som en strategisk kommunikasjonskanal.

Hvilke sosiale nettverk og andre digitale kanaler er viktig for dere og til hvilke(t) formål?

iteo-nettverk-kanal

trender-2014-sosiale-digitale-kanaler-purpose

Samlet for alle som deltok på intervjuene hva gjelder bruk av sosiale- og digitale kanaler og til hvilke formål.

Hva er de største utfordrigene deres når det kommer til å ta i bruk sosiale nettverk i organisasjonen?

 Tid og ressursallokering

I følge en undersøkelse fra BI og Markedshøyskolen mener kun 12% av norske ledere at internkommunikasjon er viktig. Samtidig slutter 50% i jobbene sine pga dårlig kommunikasjon. Hva er dine tanker om internkommunikasjon i egen virksomhet og i hvilken grad blir det benyttet sosiale nettverk for internkommunikasjon?

Vi benytter Facebook for den enkle, raske internkommunikasjonen. Kanalen er stort sett alltid åpen for alle ansatte, alltid og det er en rask og effektiv kanal. Klarer man ikke å håndtere internkommunikasjonen er det mye vanskeligere å håndtere eksternkommunikasjonen. «If you take care of the inside, the outside will take care of it self.»

Mer og mer av vår onlinebruk kommer fra mobile enheter. Hvor godt rustet er dere til å møte den mobile hverdagen i 2014 – for både interne og eksterne formål?

All vår kommunikasjon er tilpasset mobile flater, enten det er på hjemmesider, blogg eller i de sosiale kanalene. Mobile first.

Hvilke av områdene/kanalene kommer dere til å jobbe strategisk med i 2014 og i hvilken grad?

iteo-strategiske-kanaler

trender-2014-strategisk-kanal-valg

Samlet for alle som deltok på intervjuene hva gjelder hvilke områder/kanaler de kommer til å jobbe med i 2014, og i hvilken grad.

Har du handlet en fysisk vare via Internett i løpet av 2013 og i så fall fra hvilke enheter?

online-handel-2013

Samlet for alle som deltok på intervjuene hva gjelder deres Internett-baserte handlevaner i 2013 og på hvilke enheter de handlet fra.

Teknologi/Telco- og banknæringen har i en årrekke spådd at betaling via mobil vil «ta av», blant annet pga smarttelefonpenetrasjonen og med standardisering på NFC. Vil mobilbetaling endelig bli stort i 2014, eller vil vi fortsette å betale som før, med kredittkort og kontanter?

Jeg håper å se at dette rulles ut i 2014, men jeg tror nok at det vil ta lenger tid før dette blir mainstream.