fbpx

RescueTime: Så vet du hvor mye tid du bruker til hva på din PC

Med RescueTime kan du overvåke hvor mye tid du bruker på din PC. Hvilke applikasjoner og tjenester du bruker mest av alt, og hvor mye av tiden din som er produktiv.

Har du tenkt over det før? Hvor mye tid du sitter og knotter på din PC? Fra morgen til kveld. Hver dag, inkludert helgene. Hvor flink er du til å legge fra deg jobben når arbeidsdagen er over? Hvor ofte blir du forstyrret av hva som skjer i sosiale medier? Med RescueTime lar du verktøyet finne ut av det for deg. Gratisutgaven gir deg oversikten, mens Premium-utgaven kan hjelpe deg til å opprettholde fokuset når det trengs. For 9 USD per måneden, eller 72 USD per år, kan du i tillegg få beskjed om når du bør ta deg en pause, RescueTime vil i tillegg overvåke tiden du bruker på din PC når du er offline, og mye mer.

Du kommer langt med gratisversjonen.

Hver uke får jeg en epost som sier litt om hvordan uken har gått. Slik som her:

RescueTime-siste-uken-januar-2016-HansPetter

RescueTime sin nettside får jeg en langt mer omfattende oversikt, og her kan jeg i tillegg også gjøre mine egne justeringer på hver applikasjon, om det er produktivt eller ikke, og til hvilken kategori den enkelte tjenesten eller applikasjonen tilhører:

RescueTime-produktiv-tid-HansPetter

Her gjør jeg nødvendige tilpasninger alt ettersom hvordan jeg definerer mitt eget bruk av feks Facebook. Mens mange vil hevde at Facebook er «tidtrøyte«, mener jeg det er produktivt – for det er gjennom Facebook jeg holder meg oppdatert og hvor jeg lærer gjennom dialog og samtaler. Ett verktøy kan være veldig forstyrrende, mens et annet kan være veldig verdiøkende og produktivt.

Spotlight-for-uken-januar-2016-HansPetter

Lyst til å finne ut hvor mye tid du tilbringer i løpet av en dag, uke eller måned med din kjære PC? Hvor mye tid du egentlig bruker på sosiale medier? Og hvordan din egen produktivitet utspiller seg i løpet av døgnets 24 timer? Da bør du sjekke ut RescueTime.

RescueTime-25-januar-2016-HansPetter

Hvor mange timer bruker du – på din PC – på Facebook i løpet av en uke? Vil du virkelig vite det? RescueTime kan i alle fall fortelle deg det. Og mye mer.