fbpx

Podkast-undersøkelsen 2017

Hvor mange «av oss» er det som hører på podkast i hverdagen? Hva er det vi hører på, når hører vi på podkaster og er det forskjell på nord og sør når det kommer til våre podkast-vaner?

PR-byrået Gambit skrev allerede i januar 2015 om «26 gode grunner til at podcast tar av i 2015» og viste til blant annet at andelen av amerikanere som hørte på podkast hadde vokst fra 9% i 2008 til 15% i 2014. I 2015 vokste andelen til 17, mens den har vokst til 21% nå i 2016. Månedlige lyttere i Amerika har vokst med 75% siden 2013.

TNS Gallup meldte i januar 2016 at hver femte nordmann hører nå på podkast minst én gang i måneden, men at annonsørene nøler med å satse på kanalen.

Tidligere i 2016 kjørte vi den samme podkast-undersøkelse, og nå ønsker vi i MediaPuls å kjøre den samme undersøkelsen på nytt for å se hvordan podkast har endret seg i løpet av året som har gått. Egen oversikt over MediaPuls-lytterne, viser at det er mest av alt yngre på Østlandet som hører på podkast. Tilsvarende «funn» bekreftet både NRK og Aftenposten når jeg hørte med de.

Slik så MediaPuls-lytterne ut:

Podkast-undersøkelsen 2017

Frem til og med søndag 8. januar kjører vi (Marius Karlsen og jeg) ny podkast-undersøkelse. Resultatene vil vi selvsagt dele med deg. Legger du igjen e-post-adressen din får du resultatene først. Da vil du samtidig være med i trekningen av to stk Disney Circle-enheter som du kan installere hjemme for å få kontroll over hvordan Internett-forbruket ser ut.

Undersøkelsen vil ikke være representativ for landet. Vi i MediaPuls håper derimot at resultatet kan gi oss en indikasjon på hvor podkast-Norge er på vei. Og siden vi kjørte samme undersøkelse for snart ett år siden, vil det være mulig å se på forskjellene. Vi håper også at du vil anbefale dine venner og relasjoner å svare på undersøkelsen. Del derfor gjerne i sosiale medier.

Svar på undersøkelsen under, eller klikk på knappen under for å åpne opp undersøkelsen i eget vindu.

 

Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker