fbpx
Google Nest

Okay Google – Episode 18

Snapchat lanserte mye nytt og veldig mye fornuftig under sitt første Partner event. Google Home har vært på norsk et halvt år, uten at det har har bidratt til noe positivt og vi ser på YouTube 200 millioner timer hver dag via TV-skjermen.

Snapchats Partner Event

Snapchat arrangerte for første gang Snapchat Partner Summit, anført av “sjefen selv” Evan Spiegel. Og her ble det lansert en rekke nye spill, morsomme filter og linser og 10 nye Snap serier.

Men, det som egentlig var det mest oppsiktsvekkende – synes i alle fall jeg – var den tydelige dreiningen fra å være veldig fokusert på hva du kan gjøre i Snapchat-appen, til hvilke andre tjenester du kan integrere Snapchat opp i mot.

Roblox har passert 90 millioner spillere

Du har helt sikkert hørt om Minecraft og Fortnite. To spill som har fått millioner av barn til å spille mot hverandre. Her hjemme er spillene for lengst forlatt til fordel for Roblox, som Gustav på snart 13 år har spilt i lang tid allerede. Og han er ikke alene om å spille Roblox heller.

Bare siden i fjor høst har 20 millioner nye spillere kommet til og nå har Roblox over 90 millioner aktive spillere hver måned. Det verdsetter spillet til 2,5 milliarder dollar. Det samme beløpet Microsoft betalte for Minecraft for snart 5 år siden.

YouTube satser på TV-annonsørene

I september i fjor skrev The Guardian at TV-skjermen er den raskest voksende plattformen for YouTube, med en europeisk vekst på over 45 prosent år-over-år. Nå melder Digiday.com at YouTube-brukere svir av over 200 millioner timer hver dag på å se på videoer via tv-skjermen.

Nå varsler YouTube at de vil satse mer mot TV-annonsørene for å få dem til å flytte sine reklame-kroner fra de lineære TV-kanalene og over på YouTube. TV-skjermen er i ferd med å bli en sentral del av YouTubes annonse-satsing, noe som har ført til at de har valgt å skille ut YouTubes TV-inventar for annonsører for første gang.

Google Home et halvt år senere

Google Assistant og Google Home kom på norsk for et halvt år siden. Smarthøyttaleren var spådd å bli årets julegave. Slik gikk det nok ikke. Og nå har det blitt ganske så stille. Verken Google Home Max eller Google Home Hub har kommet på det norske markedet, og den stemme styrte assistenten har på mange måter bare blitt dummere i løpet av de seks månedene den har vært på norsk.

Øvrige temaer:

 

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotify og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden

 

Bilde: Skjermdump fra Skavlan 29. mars, med tillatelse fra TV 2