fbpx

Norges største undersøkelse om Content Marketing

Content marketing er ikke noe nytt. Det kommer bare i en ny form, med helt nye eksponeringsmuligheter enn den tidligere analoge verden.

Medialounge-jorunn-henriette

Henriette & Jorunn fra Medialounge

Mine tidligere kollegaer fra Geelmuyden.Kiese, Henriette Hedløv og Jorunn Flydal startet opp Medialounge for en liten stund tilbake og gjennomfører i samarbeid med INMA og TNS Gallup Norges største undersøkelse om Content Marketing for å kartlegge virksomheters bruk av digitalisert innhold (underholdning, kunnskap, tjenester) i digitale flater som en del av markedsmiksen.

Den samme undersøkelsen vil senere bli å finne i Sverige og Danmark.

Undersøkelsen skal kartlegge sammenhengen mellom strategisk tilnærming og effekt, hvilke kanaler og innholdstyper som benyttes, og hvilke effekter de ulike grepene gir. Undersøkelsen vil også gi svar på hvilke funksjoner som blir ivaretatt internt, hva som outsources, og hvordan innholdet distribueres og markedsføres. Like interessant er det å se hvor stor andel av markedsbudsjettet som benyttes på content marketing i dag og i morgen.

Lysende fremtid for nye byråkonstellasjoner

Om trenden vi ser i utlandet skulle få fotfeste i Norge, har kreative kommunikasjonsbyråer mange fine år foran seg. Vi har allerede en rekke tradisjonelle kommunikasjonsbyråer og en mengde små produksjonsbyråer som leverer innhold med høy journalistisk kvalitet.

Mediehusene lukter lunta og etablerer egne content marketingbyråer med journalister som skriver og produserer innhold på vegne av annonsørene. Innhold som senere kan bli å finne i en nettavis nær deg. Erfaring viser at branded content eller sponsede lenker har en mye høyere klikkrate, og oppleves mer relevant enn tradisjonelle displayannonser.

Jeg har svart på undersøkelsen selv og håper at du vil følge oppfordringen fra Henriette og Jorunn og svare på undersøkelsen du også.

Alle som svarer på undersøkelsen får tilgang til rapporten i sin helhet, og kan vinne to billetter til Gulltaggen 2014.
photo credit: DonkeyHotey via photopin cc