fbpx

Mange hjemmenettverk begynner å bli relativt avanserte - og i mange tilfeller faktisk mer sofistikerte enn hos mange bedrifter.

Hjemmenettverk er ofte mer avanserte enn på jobben

Mange hjemmenettverk begynner å bli relativt avanserte – og i mange tilfeller faktisk mer sofistikerte enn hos mange bedrifter:

En avgjørende årsak er at prisene på avansert nettverksutstyr har falt dramatisk – nå kan jeg feks kjøpe meg en Gigabit svitsj for 50 kroner porten – eller mindre – mens tilsvarende utstyr for få år siden kostet ti-tusner av kroner.

Bygger du nytt hus, må du legge Ethernet kabel

For snart tre år siden bygde vi nytt hus, og utover alle «normale» valg man må ta når man bygger hus, bestemte jeg meg raskt for å IKKE legge opp til telefoni-kontakter i huset. Samtidig bestemte jeg meg for å legge opp Ethernet i alle rom i stedet for, med «hovedsentralen» eller nettverkskjernen plassert i kjelleren.

Alle former for kommunikasjon vil gå over IP – Tale, data og video – og siden 2003 har jeg vært kunde av Telio, som for en slikk og ingenting gir meg IP-basert telefoni over mitt bredbånd. I dag har jeg (dessverre) bredbåndet over kabel-tv-leverandøren min, men det legges opp til Fiber i disse dager – og det gleder jeg meg allerede til.

Kort oppsummert består mitt hjemmenettverk av følgende:

Alt som krever forutsigbar og god båndbredde er dermed kablet på Gigabit hastigheter, mens våre PC’er og MAC’er og alle iPods og iPhones – kjører trådløst…

For administrasjon og enkel drifting av nettverket – når det trengs – så bruker jeg rett og slett en liten app fra min iPhone – Snap. Når iPhonen er tilkoblet det samme nettverket – trådløst – som resten av infrastrukturen hjemme, så finner den ALLE IP-adresser og enheter – og derifra er det en enkel sak å finne ut hva det er for enhet som trengs å fikses på – bla ved å pinge rett fra iPhonen for å se om du får respons eller ei :) Den siste tiden har jeg forsåvidt begynt å bruke min iPad i større grad til slik overvåking via en genial app som heter SubnetInsight

Holder påstanden mål, er dette nettverket her mer avansert enn hos mange mindre bedrifter? Jeg tror det….