fbpx

Når er det best å poste i sosiale medier?

Det finnes ingen fasit for når det er best å poste i sosiale medier, men det finnes gode verktøy som kan fortelle når det er best for deg.

– Når lønner det seg å poste eller publisere i sosiale medier? Er noen tidspunkter eller dager bedre enn andre?

Spørsmålet dukker til stadighet opp, og det er ikke så rart, for de sosiale nettverkene endres også konstant. Det finnes heller ingen fasit, for de sosiale nettverkene er også annerledes i sin natur og vi bruker også de forskjellige nettverkene til forskjellige formål.

SproutSocial-2015-HansPetterDerimot finnes det verktøy som kan hjelpe deg å finne ut når dine fans/følgere/venner/relasjoner/lesere/lyttere eller hva vi skal kalle målgruppen/publikum eller kundene. Nå som de «fleste» av oss våkner av mobilen er det veldig mange som sjekker Facebook og andre sosiale nettverk kort tid etter at vi har våknet. Derfor kan vi kanskje si at det er best å poste i sosiale nettverk når kundene dine våkner. For å vite hva som faktisk gjelder har jeg derimot benyttet meg av SproutSocial og SocialBro som gode verktøy. Verktøyene analyserer først og fremst Twitter, og vil gi deg en god oversikt over hvilke tidspunkter til hvilke dager hvor «folk flest» er online og aktive. I tillegg kan du bruke Google Analytics for å se hvilke tidspunkter og dager som er «best«, gitt at best måles i antall sidevisninger.

Fanpage Karma

Fanpagekarma-HansPetterMitt sosiale medier-favorittverktøy om dagen er Fanpage Karma. De første 30 dagene er gratis, dernest koster det penger. Hvor mye du betaler avhenger av hvor mange sosiale nettverk du vil overvåke, og hvor omfattende analyse du vil ha. Foruten analyse av dine egne sosiale nettverk, samt nettsider og blogger via Google Analytics, kan du også overvåke andres konti for de «fleste» sosiale nettverkene. I eksempelet under har jeg brukt Fanpage Karma til å analysere meg frem til hvilke tidspunkter til hvilke dager som fungerer best for meg – hvilket egentlig vil si, for de som følger meg og leser bloggen min.

Slik ser «fasiten» ut for HansPetter.info

Under har jeg laget en liten infografikk for 2015 – tall i sidevisninger, fordelt på Facebook, Twitter, LinkedIn og Google+ for HansPetter.info. Det som fungerer bra for meg, vil fungere dårlig for andre. Bransje, innhold, aktualitet, potensiell rekkevidde, frekvens, promotering og eget engasjement vil uansett avgjøre hvordan bildet vil se ut.

HansPetter-2015-trafikk-tidspunkt-sosiale-medier

 

Hva er dine erfaringer? Favorittidspunkter eller dager, eller poster du akkurat når du føler for det?