fbpx

Nå kan du streame live i 360 på Facebook

Frem til nå har du kunnet streame Live på Facebook. Og du har kunnet lagt ut 360-bilder og -video. Men ikke begge deler. Inntil nå!

Det er mange av oss som har streamet (strømmet) live på Facebook. Men frem til nå har det ikke vært mulig å gjøre det i 360 grader. Med eksterne kameraer har vi kunnet lage video-opptak i 360, som vi har lagt ut i etterkant, og med Facebook sin app har vi kunnet lagt ut panorama-bilder som har blitt omgjort til 360.

Men nå kan vi endelig streame live i 360-grader. Og det gjelder alle på Facebook. Lanseringen er global for Facebooks snart to milliarder brukere!

Jeg oppdaget det selv første april på Facebook under SKUP-konferansen i Tønsberg. Avsender var Eirik Helland Urke fra Teknisk Ukeblad. Han filmet kåringen av vinnerne fra SKUP-konferansen og streamet det hele i 360-grader på sin Facebook-profil.

Mange kameraer som støtter Facebook Live 360

Eirik brukte Insta360 Air-kameraet som festes til smarttelefonen for å filme. Mitt eget Ricoh Theta S-kamera, som jeg kan koble til OBS og bruke til å streame live i 360 på YouTube, er ikke kompatibelt med Facebook Live i 360. Men Facebook oppgir følgende kameraer som støttes:

 

 

Live spesifikasjoner

 

Slik går du live i 360 på Facebook med Insta360

Ta en kikk på videoen under – fra Insta360 – som viser hvordan man går frem for å gå live i 360-grader med Insta360 Air (til Android) og Insta360 Nano (til iPhone)

Les også hele guiden fra Facebook om Live 360 her.