fbpx

#MediaPuls – Personvern og «sånt»

Er Safe Harbor og Privacy Shield viktig for oss, eller kun for advokatenes lommebøker? Kanskje Torgeir Waterhouse i IKT-Norge har svaret!

Hva betyr egentlig Safe Harbor eller Privacy Shield for deg og meg? Økt sikkerhet og personvern mellom Europa og USA, eller bare feitere lommebøker for advokater? Kan Dropbox, Facebook, Gmail, Twitter og SoundCloud forsvinne for oss her i Europa, hvis ikke tjenestene plasseres fysisk i Europa? I denne episoden av MediaPuls har vi tatt oss en prat med Torgeir Waterhouse i IKT-Norge. Torgeir har vært direktør for Internett og nye medier i IKT-Norge siden 2010. Han er en innbitt motstander av Datalagringsdirektivet, og samtidig en forkjemper og sterk bidragsyter til “Lær kidsa koding”. Og mye mer.

I tillegg diskuterer Marius og Hans-Petter de øvrige personvernsakene som har vært omtalt i mediene i det siste. Om DNB og VIPPS, om Datatilsynet og beacons (eller nettvarder), og om FBI som ønsker å få seg en bakdør inn i Apple sine telefoner. Og om FBI som ble hacket.

EnerWe er vår nye sponsor!

EnerWe arrangerer enerWE Communication Conference i Oslo den 11. og 12. mai, og MediaPuls vil ta tempen på olje- og energibransjen fra scenen. Gå inn på www.ecc.media for å se konferanseprogram, informasjon om utstillere, deltakerlister fra tidligere konferanser og mye mer. Vi sees på enerWE Communication Conference 11. og 12.mai. 

Du kan sikre deg en early bird-plass ved bestilling innen den 29. februar!

Abonner på MediaPuls via SoundCloud eller iTunes!

Nyttige lenker fra ukens episode:

Takk for at du lytter til MediaPuls. Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Helt til slutt må det nevnes at vi nå tester ut å gå over til 3 episoder i uken. Søndag kveld, tirsdag kveld og torsdag kveld.

Gi oss gjerne tilbakemelding på om kortere episoder – og økt frekvens er positivt eller ikke.