fbpx

MediaPuls – en podcast om mediabransjen

Velkommen til MediaPuls – En ukentlig podcast som tar pulsen på den norske og internasjonale mediabransjen med Marius Karlsen og undertegnede.

Jeg har gått en god stund og lekt med tanken om å starte min egen podcast. Derimot bestemte jeg meg raskt for at jeg ikke ønsket å kjøre en «solocast», og etter noen runder med meg selv spurte jeg Marius Karlsen om ikke han kunne tenkt seg å starte en podcast sammen med meg. For de som ikke vet hvem Marius er, så kan det blant annet nevnes at han er redaktør for iTromsø, blogger på Helt.Digital og forfatter av boken «Få flere lesere – Veien til sort belte», for å nevne noe. Du finner han også på Twitter under @MariusiTromso.

Kort avstand fra ord til handling

mediapuls-annonse-300x250Fjerde september i år spør jeg Marius via Twitter, og samme dagen får jeg et «rungende» ja. Han er med. Vi tvitrer litt frem og tilbake om hva vi skal «podde» om, hva serien skal hete og når vi skal satse på å starte. Deretter går det egentlig slag-i-slag. Først bestiller vi hver vår mikrofon. Vi oppretter vår egen Facebook-gruppe for å diskutere temaer, i tillegg til at vi begynner å skrive på en liten program-disposisjon via Google Docs. Vi blir raskt enige om navnet også; mediapuls. Planen er enkel nok; podcasten skal ta pulsen på den norske og internasjonale mediabransjen. Vi ønsker å diskutere og kommentere medier, plattformer, kanaler, nettverk, apper, tjenester og trender. Analoge, digitale og sosiale.

Les også: En gullalder for podcastene (Helt.Digital / Marius Karlsen)

Det største spørsmålet ble derimot hvordan vi skulle spille inn selve podcasten. Jeg spurte Sindre Holme fra Starcom om råd. Sindre har mange podcast-episoder på samvittigheten gjennom NIRcast. I tillegg spiller NIRcast inn sine episoder fra blant annet Bodø og Oslo. NIR-løsningen ble dessverre altfor avansert for min del. For oss var det avgjørende at det var enkelt, uten at det gikk nevneverdig ut over kvaliteten – og da tenker jeg først og fremst på lydkvaliteten. Kvaliteten på selve innholdet får være opptil andre å bedømme…..

Det enkle er ofte det beste

Etter mye frem og tilbake og masse googling, kom jeg frem til at vi skulle kunne bruke Skype. Med applikasjonen CallRecorder – som integreres med Skype – kan vi ta opp alle samtalene. For å slippe masse tid til redigering bestemte vi oss for at vi skulle pille inn hele episoden i en og samme tagning. Ingen jingles mellom hver programpost, ingen reklamepauser eller andre «kunsteriske innslag». Vi får se om vi holder oss til den planen, eller om vi «upper» programmet med effekter etter hvert som vi blir «varme i trøya». Garage Band blir brukt til å sette sammen selve podcasten, før endt episode blir lastet opp på Soundcloud. Fra Soundcloud blir deretter podcasten sent via RSS-feed til iTunes.

En plan, men ingen «tight» regi

Fredag 18. september avtalte vi å spille inn første episode. Da slo det oss at vi faktisk ALDRI har snakket med hverandre. All kommunikasjon hadde inntil da vært via tastaturet. Vi brukte de første 20 minuttene på Skype til å «bli litt bedre kjent», før vi bestemte oss for å trykke på record-knappen. En rask gjennomgang av disposisjonen, ingen diskusjon egentlig om regi. Ikke nødvendigvis det klokeste valget så vi i ettertid.

Vi satser derimot på at «øvelse gjør mester». Ingen blir verdensmester etter første treningsøkt. Dette er første episoden, men definitivt ikke den siste. Kanskje ikke alt sitter like godt i første episode. Korreksjon; Vi VET at ikke alt sitter perfekt. Det kan vi leve med….enn så lenge.

Merk: Planen var å lansere mediapuls søndag kveld, men etter at vi hadde publisert første episode på SoundCloud og «submittet» RSS-feeden til iTunes, fikk vi beskjed om det ville gå litt tid før podcasten ble godkjent. 24 timer etter planen er i alle fall podcasten godkjent og på plass, så fremover håper vi du vil finne en ny episode på iTunes – helt automatisk. 

Lytt til MediaPuls via Soundcloud eller iTunes.

Hvordan synes du det gikk med piloten?

[polldaddy poll=9084636]