fbpx

MediaPuls 87 – Suksessfulle selskaper i 2016 er teknologiselskaper

Flyselskaper blir banker, teleoperatører blir mediehus og nettbutikker blir apotek. Felles for de alle er at de først og fremst er teknologiselskaper.

Marius er i New York og har slått av en prat med blant annet Are Traasdahl fra TapAd og Robert Bole som jobber som strategisk rådgiver for medieselskaper som The New York Times, The Antantic og norske Byline Me.

I Norge deles det ut over 1000 priser i året, og øverst henger SKUP-prisen aller øverst. Nå henger SKUP-prisen for 2016 i en tynn tråd, for SKUP er raka fant.

Og som om det ikke manglet på priser, har MediaPuls valgt å dele ut en pris selv. En aldri så liten diplom som går til en særs dyktig programleder fra NRK som aldri har mottatt en pris.

Mobilen er fremtiden og de yngste viser vei. Det er de yngste som sitter med definisjonsmakt, og vi spør om de eldre redaktørene og sjefene vet å lytte. Det er på mobilen alt av innhold konsumeres, og det har begynt å bekymre Mediacom for hvordan dette vil slå ut på reklamemarkedet for radio over DAB.

I sosiale medier har vi testet ut Twitters nye TV-app til Apple TV, Xbox og Playstation. Google har utvidet det sosiale aspektet på YouTube, og Twitter utvider de «berømte» 140-tegnene fra 19. september.

Facebook og Twitter har valgt å delta i First Draft News-initiativet til Google hvor et av formålene er å filtrere bort feilinformasjon og forbedre kvaliteten på nyheter som spres i sosiale medier.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn Radio eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.