fbpx

#MediaPuls 57 – Ulovlig blokkering og dårlig merking

Nettavisene klarer ikke å skille tydelig nok mellom kommersielt og redaksjonelt innhold. EU-kommisjonen mener det er ulovlig å blokkere adblockere, og papiravisen «The New Day» er historie etter 10 uker.

Er du en ivrig bruker av sosiale medier, er sannsynligheten stor for at du er deprimert. Og blir du blokkert av nettavisene fordi du blokkerer annonser, er sannsynligheten stor for at det er ulovlig.
Samtidig vil AdBlock Plus begynne å tilby lesere å betale for innhold, og inntekten vil nesten uavkortet gå tilbake til nettavisene, forutsatt at de blir med på «leken«.

Respons Analyse har utført en undersøkelse på oppdrag fra Nordiske mediedager, og har avdekket at 52 prosent av norske journalister mener mediehusene ikke greier å ha et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Marius og Hans-Petter vedder 100 kroner hver på at mediehusene ikke klarer å bli enige under Nordiske mediedager om en felles standard for hvordan kommersielt innhold skal merkes, slik at vi som leser klart og tydelig skal kunne klare å skille.

Papiravisen «The New Day» er historie, kun 10 uker etter at den ble lansert, og The Independent som nylig la ned papiravisen, for å satse 100% digitalt, melder at de går med overskudd.

I episode 57 står følgende saker på programmet:

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn Radio eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Tusen takk for at du lytter til MediaPuls

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.