fbpx
tankestyrt nettverk

MediaPuls 288 – Verdens første tankestyrte nettverk

Personaliserte varslinger er gull for E24. Facebook-skandalene tar ikke slutt. EU bør vende blikket mot Apple. Ris eller ros i journalistikken? Og snart kan vi kommunisere ved hjelp av tankene våre. 

Viktig å minne brukerne om å bruke deg

Skal du begynne i dag med en ny app eller tjeneste, start med å tenke ut hvordan du skal sikre maksimal retention. Spiller ingen rolle hva det er dere utvikler – tenk på den digitale kundereisen. Tenk på brukeropplevelsen. Hva skal til for at kundene deres. Brukerne deres. Publikummet deres skal komme tilbake igjen. Gang, etter gang, etter gang.

Det gjorde E24 med MinE24-appen som ble lansert i 2017. I dag er E24 dobbel så stor som Dagens Næringsliv på mobil.

Nei, det er ikke greit Apple!

Apple er strenge; de tillater ikke apper som inneholder porno. Men svindel, det er null problem. At barn i det hele tatt kan kjøpe seg en «digital restaurant» for over 1.000 kroner er hårreisende. Eller at de kan laste ned et gratis-spill som to dager senere koster over 100 kroner i uken. Vi håper EU vender blikket så raskt som mulig mot Apple.

Matkontrollens kritikk av Rema-risen

Hvor mye kan man stole på journalistenes rettskaffenhet og objektivitet når man vet at hvert innslag som hovedregel ha en taper for at det skal bli god tv, spør Paal Espen Hambre i Gambit, og viser til Matkontrollens innslag om Rema 1000 som fikk kritikk for at de jukset med innholdet i Basmati-risen. 

Nye Facebook-skandaler

Facebook opplever så mange skandaler for tiden at vi ikke klarer å dekke dem alle. Men vi gjør så godt vi kan.

Forskere har laget verdens første tankestyrte nettverk

For 6 år siden så vi de første skjermene som kunne vise frem hva forsøkspersoner tenkte på. I 2015 kom det et gjennombrudd da forskere ved universitetet i Washington i Seattle i USA greide å koble to personer sammen og la dem sende enkle tanker til hverandre.

Og nå har forskerne greid å koble på tre personer i samme nettverk, som alle greier å kommunisere sammen. Nettverket har fått navnet BrainNet. Det forskerne tror de skal greie er å skape et skybasert tanke-nettverk, som kan løse komplekse problemstillinger sammen.

 

Sosiale medier siden sist

 

Abonner og hør på MediaPuls via Spotify, YouTubeSoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle PodcastsOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed! 

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill. Eller spill inn en liten lydsnutt via Facebook Messenger.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

 

Bilde: hatcher10027 Tacking on the Styx – http://bookstore.authorhouse.com via photopin (license)