fbpx
YouTube

MediaPuls 256 – NRK, GDPR, YouTube, Facebook og Apple

Det er «feil» å ikke støtte alle som streiker. Du trenger ikke dobbel opt-in. YouTube vil true Spotify. EU truer Facebook og Apple lover at Siri endelig skal bli smart.

Bli med på MediaPuls

Vi ønsker innspill, tips, råd, ris og ros. Bruk stemmen din via Messenger.com/t/MediaPuls for å gjøre podkasten bedre (og mindre kringkasta). Vi vil gjerne at du skal delta i samtalene vi har, og det kan du enkelt gjøre via Facebook Messenger. Vi aner ikke hvordan det vil gå, eller om noen vil «ta utfordringen«. Men det hadde vært utrolig kult å se om vi kunne utfordret formatet, som tross alt er kringkastingsbasert. 

Støtter du streiken i tannkremfabrikken?

Selvsagt gjør du det! I Norge har vi en grunnleggende oppfattelse av at streiker er noe vi støtter. Spør noen om du støtter den ene eller andre streiken, svarer de fleste av oss ja. Uansett om du vet hva de streiker for eller ikke. For vi har en forståelse for at streikeretten er helt sentral for oss i vårt samfunn. Slik bør det ikke være!

Ingen krav om «dobbel opt-in»

Vi fortsetter GDPR-samtalen fra episode 255, hvor vi ikke ble helt kloke på hvorvidt vi må ha dobbel opt-in på nyhetsbrevene våre eller ikke. Heldigvis har vi fått gode råd fra en av våre lyttere. Og du vil ikke tro hva svaret er!

Nå kommer YouTube Premium til Norge

YouTube lanserer i disse dager ny strømmetjeneste som erstatter YouTube Red (og etter hvert Google Play Music). Nå kan du betale deg ut av «skip ad» problematikken, nyte musikk og video offline – og til og med multitaske mens YouTube-musikken spilles over Chromecast eller Google Home. Er det håp for Tidal og vil Facebook eller Netflix kjøpe Spotify? 

Og hva med Apple? Kommer de til å ta igjen forspranget til Amazon og Google når de trolig lanserer en mye smartere Siri 4. juni?

Sosiale medier siden sist:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play MusicOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill. Eller spill inn en liten lydsnutt via Facebook Messenger.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Bilde: Rachit Tank via Unsplash