fbpx
skikkelig innhold

MediaPuls 208 – Skikkelig innhold og friksjonsfrie kundeopplevelser

Kinas Social Credit Score, Google Trends, DNB vil slå et slag for skikkelig innhold, hotellene vil skape friksjonsfrie kundeopplevelser og internetts reklame-dominans. 

Social Credit Score

Her til lands kan vi klage over nyhetsbrev vi aldri abonnerte på, bannerannonser som forfølger oss og kommentarer som krenker oss. Men vi lever fortsatt i en fri verden hvor personvernet står sterkt. Og vil stå enda sterkere i tiden fremover. I Kina vil derimot myndighetene gå motsatt vei, og bruke all data mot sine innbyggere. Big data vil benyttes for Big Brother-formål. Gjennom Social Credit Score skal oppførsel, forbruk, betalingsdyktighet og sosiale interaksjoner brukes til å rangere 1,3 milliarder mennesker. Resultatene vil påvirke alt fra jobb, skole og barnehage, og muligheten til å kunne reise for eksempel utenlands.

Google Trends

Google Trends lanserte for en ukes tid siden en stor oppdatering. Nå kan du blant annet se hvor populært et gitt søk er i en periode du bestemmer – og i et geografisk område du bestemmer. Du kan til og med trykke deg inn i fylkene og se på trender. I tillegg til å kunne hente ut generelle søkeresultat, kan du nå også hente ut resultater basert på søk etter nyheter, bilder, YouTube og e-handel/shopping.

Skikkelig innhold

Vi snakket med Even Westerveld i DNB tilbake i mars 2017. Da ble ideen om en slags vær-varsom-plakat for markedsførere lansert. Even uttalte den gang at de ville invitere annonsører til å bli med på å utforme en innholdsmarkedsførings-plakat, og at han ville ta kontakt med blant annet ANFO – annonsørforeningen. Et halvt år senere er ANFO med på laget, til det de har valgt å kalle «Skikkelig innhold».

Friksjonsfri kundereise

Det er utrolig mye friksjon der ute. I mediebransjen har du jo veldig mye friksjon i abonnementskjøp og innlogging. Om du vil kjøpe annonser eller legge inn en bursdagshilsen,  må du gjennom utrolig mange «klikk». Klikk som skaper friksjon og bremser deg, og dermed fører til en dårligere brukeropplevelse. Satt på spissen; Selv for å lese nyheter, må du altså først klikke deg inn på nettsiden og deretter finne nyheter som er interessante og deretter klikke på dem for å lese dem og så klikke tilbake. Vi ser nærmere på friksjonsfrie opplevelser i hotellbransjen.

Sosiale medier siden sist: 

 

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.