fbpx

MediaPuls 136 – Reklamen begynner å bli voksen

DNBs informasjonsdirektør slår et slag for en Vær Varsom Plakat for kommersielle aktører. Det er vel ikke i journalistenes interesse?

Forsøker norske internett-virksomheter å lure bedrifter til å betale dyre dommer for tjenester som koster «slikk og ingenting»? Koster et WordPress-innstikk for å få SSL installert virkelig 7000 kroner som enkelte hevder?

Adresseavisen fyller 250 år. Adresseposten rakk ikke å fylle mange dagene før den ble lagt ned. Og det skulle bare mange, for den bestod kun av løgner, tyveri og plagiering.

Og har norske mediehus glemt at de må merke reklame på podkast, slik de «glemte» å merke innholdsmarkedsføring tidligere i sine aviser?

MediaPuls har tatt praten med DNBs informasjonsdirektør Even Westerveld, for å høre om kommersielle virksomheter virkelig trenger en Vær Varsom Plakat for innholdsprodusenter, og hvordan den i så tilfelle vil se ut.

Denne uken går vi inn i en viktig uke – kanskje årets viktigste – for mediebransjen. Utvalgsleder for Mediemangfoldsutvalget legger denne uken frem sin utredning for kulturminister Linda Hofstad Helleland, og samme dag legger Mediebedriftens Landsforening (MBL) frem lesertall, opplagstall, mediehustall og annonsetall for 2016.

Til tross for at utvalget vil tegne et dystert fremtidsbilde for norske mediehus, er fasiten den at norske mediehus tjener gode penger.

I «sosiale medier siden sist» ser vi nærmere på:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

#Sponsor: produktivNorge med Getting Things Done

Er du produktiv?

Har du kontroll over arbeidet ditt?

Ligner du mest på Hans-Petter eller Marius?

Ta testen på GTDtest.no og få med deg resultatet på MediaPuls i løpet av de nærmeste ukene.

 

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.