fbpx
innovasjon

MediaPuls 200 – Flere kvinner i toppen av mediehusene løser ingenting

Mediehusene skårer dårligere enn alle andre bransjer på innovasjon. For mange menn er et problem, men det løser ingen å rekruttere kvinner fra samme bransje.

I MediaPuls sin episode nummer 200 har vi blant annet fått besøk av Arne Krumsvik. Han er medieforsker og leder ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitet i Oslo. Mediehusene har i det siste fått mye kritikk for manglende grad av kvinner i toppen. Men flere kvinner i toppen løser ingenting, så lenge det rekrutteres i egne rekker. Mediehusene må fokusere på mer mangfold, men da bør de også se utenfor egne rekker.

Marius er for tiden i Portugal. Nærmere bestemt i Lisboa, på Web Summit-konferansen, sammen med over 60.000 deltagere fra over 170 land. Og både innovasjon og mangelen på kvinner og ikke minst mangfold i teknologibedrifter og mediebedrifter er et sentralt tema på Web Summit.

Snap Inc har lagt frem et nytt dårlig kvartalsresultat. Kostnadene er doblet på ett år. Og samtidig har tilveksten av nye Snappere nesten stoppet opp. Men de som roper over seg om Snapchats død kan ta seg en bolle. Vi ser nærmere på 4 årsaker til at det er lys i tunnelen.

I sosiale medier siden sist ser vi nærmere på:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.