fbpx

MediaPuls 167 – Falske nyheter er til salgs!

Falske nyheter er big business. FM-radio skal bli global mobil beredskapsstandard. Lav GDPR-kunnskap og smarte assistenter er ikke så smarte.

IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro publiserte nylig rapporten «The Fake News Machine». Russiske og kinesiske «full service byråer» tilbyr alt fra produksjon av falske pressemeldinger, falske nyheter, manipulering av hendelser, samt markedsføring og spredning av de falske nyhetene. Lyst til å diskreditere en journalist? Du kan kjøpe det også.

NRK slukker FM-nettet i fire nye fylker onsdag 21. juni. MediaPuls legger ned onsdags-episodene frem til over sommerferien. Og speaking of sommerferie – smarttelefonen er den enheten «folk flest» ikke klarer seg uten. I tillegg til mat, drikke, sol og snekke, skal vi tro medlemmene i «Stort og smått i sosiale medier».

Telia Norge anbefalte publikum å oppdatere seg på de nye personvernreglene som trer i kraft i 2018. «Du vil ikke tro hva publikum svarte på Facebook». Det er ikke bare ledere som ikke helt forstår hva GDPR er. Eller hvorfor det er bra at EU vil styrke vårt eget personvern.

Det digitale markedsføringsbyrået Stone Temple stilte over 5.000 hverdagslige og faktaorienterte spørsmål til fire smarte assistenter, og målte deretter hvor godt de greide å svare på spørsmålene. Google kom best ut. Amazon dårligst. Vinner eller taper, er assistentene så intelligente og hva er konsekvensene om vi begynner å stole for mye på dem?

I sosiale medier siden sist;

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

 

#Sponsor: Sempro /Gudbrandsdal Energi

 

Gudbrandsdal Energi og Sempro oppgraderer chatboten for å gi enda bedre kundeservice – 24 timer i døgnet. Sempro har utviklet chatboten som Gudbrandsdal Energi har tatt i bruk som et supplement til strømselskapets kundeservice.For hver gang chatboten hjelper en kunde, lærer den og blir smartere. Og nå skal chatboten videreutvikles basert på de interaksjoner og tilbakemeldinger de har fått inn.

Klikk her for å få vite mer om hvordan Sempro og chatboter kan forbedre din kundeservice.

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.