fbpx
Facebook

MediaPuls 164 – Dødsstraff for blasfemi på Facebook

Facebook-brukere straffes med bøter, fengsel og dødsstraff. Dårlig journalistikk har ingen konsekvenser. Og generasjon X er mer digital enn millennials.

I «Amazing Thailand» risikerer man lange fengelsstraffer hvis man fornærmer kongen på Facebook. I Saudi-Arabia det samme hvis du viser sympati for Qatar. Og i Pakistan risikerer du dødsstraff hvis du fornærmer profeten Muhammad på Facebook.

I en fersk rapport fra Nielsen kommer det frem at det faktisk ikke er millenniumgenerasjonen som er mest aktiv på Internett. Generasjon X – 35 til 49-åringene bruker smarttelefoner, nettbrett og PCer i større grad. De er også mer aktive i sosiale medier. Millennials bruker derimot mer tid via sin smarttelefon til å se på TV enn Generasjon X. Og de bruker mer tid på mobilen enn på tradisjonell TV. De er det vanskeligste å nå.

Videoappen Rheo skal samle de beste videoene på internett, og organisere videoene mye bedre enn YouTube. Gratis. Og helt reklamefritt.

Endelig er Planet of the Apps «på lufta». Apple sitt eget TV-program. MediaPuls har sett første episode.

Blir du offer for dårlig journalistikk, kan du klage til PFU – Pressens Faglige Utvalg. Men orker du det? Og hvorfor skulle du? Det har jo ingen konsekvenser. MediaPuls har løsningen på hvordan dårlig journalistikk skal bli bedre. Det må svi å skrive dårlig!

I sosiale medier siden sist, ser vi nærmere på; 

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

 

#Sponsor: Meltwater

Meltwater

NÅ UT MED DITT BUDSKAP. SEND PRESSEMELDINGEN DIN TIL RELEVANTE JOURNALISTER!

Meltwater vet det er utfordrende å finne journalistene som er relevante for din bransje. Derfor ønsker de å vise deg hvordan Meltwaters påvirker-verktøy kan hjelpe deg! Meltwater vil gi deg 10 relevante journalister du kan ta kontakt med for å få fart på din sak, helt kostnadsfritt!

Klikk her for å lese mer og ta kontakt med Meltwater slik at de kan hjelpe deg å finne de mest relevante journalister og bloggere for din bransje!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.