fbpx
Bergensavisen

MediaPuls 163 – Digitale kanaler vil utligne forskjellene mellom store og små

Sigvald Sveinbjørnsson har sittet i redaktørstolen i BA i 1 år. Vi møtte den frittalende bergenseren for å gjøre opp status for avisen, journalistikken, økonomien og konkurransen.

Avisene har gått fra den ene disrupsjonen til den andre. Fra internett til sosiale medier og så til mobile flater. Men ikke alle kaster seg like raskt over det siste nye. Noen ganger fordi man ikke vet bedre, andre ganger fordi det ikke alltid er smart å være først ute.

Sigvald Sveinbjørnsson er redaktør i Bergensavisen. Han har klare meninger om hva som gjør en avis god. Og hva som er viktig å fokusere på fremover. Men å spå hvordan avisen ser ut om 10 år – når BA fyller 100 – det vil han ikke.

Apple lanserte HomePod under WWDC, og tar med det opp kampen mot Amazon Echo og Google Home. Men er Siri smart nok?

Er det snart kroken på døren for gratisavisene? Antallet er halvert siden 2012. Og utgivelsesfrekvensen varierer veldig ettersom stadig flere sliter. Årsaken er selvfølgelig annonsesvikten, som har rammet gratisavisene svært hardt.

I kjølvannet av terrorangrepene har britiske myndigheter tatt til ordet for både å regulere nettet, altså sensurere hva du får tilgang til, og begrense innbyggernes muligheter til å kommunisere gjennom krypterte meldingstjenester. Men er regulering veien å gå?

I sosiale medier siden sist ser vi nærmere på;

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.