fbpx

MediaPuls 145 – Vi vet hvilke nyheter som er falske!

Medietilsynets rapport om falske nyheter vil sjokkere deg! Google iverksetter flere tiltak for å få annonsørene tilbake til YouTube, VG tar storeslem under SKUP og Hong Kong begraver DAB!

Nordmenn er svært bevisste hva gjelder falske nyheter skal vi tro Medietilsynets ferske rapport. Halvparten av oss er sikre på at vi klarer å oppdage falske nyheter, og enda flere ettergår informasjonen om de mistenker at nyheten er usann.

Og de fleste oss mener vi er mye bedre enn «de andre», og nesten ingen av oss mener vi har et stort ansvar for å hindre spredning av falske nyheter.

Google har vært ute i hardt vær de siste ukene. Anledningen har vært annonsører som har oppdaget reklamen deres foran støtende YouTube-videoer. Seks tiltak senere fra Google har «flukten» fra YouTube stoppet opp, og nå kommer de fleste tilbake. Et av tiltakene er at Google har begynt å lære datamaskinene å forstå kontekst og sammenheng.

Etter seks år med DAB har Hong Kongs myndigheter bestemt seg for å gravlegge DAB. De satser i stedet på internett og mobilteknologi.

Årets SKUP er historie, og VG ble den store vinneren som stakk av med årets SKUP-pris og tre diplomer. Men hvordan gikk det med NRK, som har flere organiserte journalister enn de tre største private mediekonsernlagene til sammen?

I sosiale medier siden sist, ser vi nærmere på:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

 

#Sponsor: produktivNorge med Getting Things Done

Ta testen på GTDtest.no og få med deg resultatet på MediaPuls i løpet av de neste ukene.

#Sponsor: Extra Optical

MediaPuls presenteres av Extra Optical – Norges ledende optiker på nett. Gå inn på ExtraOptical.no i dag, bruk rabattkoden «PULS» og få 20% rabatt på dine briller. Prøv så får du se!

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Foto: DiariVeu – laveupv.com 157616228 via photopin (license)