fbpx

MediaPuls 104 – Er Facebook en trussel for demokratiet?

Like sikkert som at Donald Trump ble valgt til Amerikas president, var det at mediene ville legge noe av skylden på Facebook.

Er Facebook en trussel mot demokratiet? Er det Facebook sin feil og ansvar at falske nyheter blir produsert og delt? Er Facebook skyld i ekkokammerene? Marius og Hans-Petter tar debatten, og har et par forslag på hvordan man kan gjøre en liten innsats selv.

Vi tar en kikk på Hammer og Hanborg sin kåring av årets digitale ledere, og registrerer at det kun er en fra mediebransjen blant de 15 beste.

Vi ser litt nærmere på Google som nå vil begynne å indeksere internett basert på det mobile innholdet, og vi runder av som alltid med sosiale medier siden sist.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

REKLAME: Medieanalyse 2016 fra Meltwater

I tillegg har vi gleden av å tilby våre lyttere en fullstendig medieanalyse fra vår sponsor, som er norske Meltwater. Klikk deg inn på Meltwater-lenken, legg igjen ditt navn og epost, og skaff deg en komplett oversikt over 2016, slik at du går bedre rustet inn i 2017!

Tidslinje:

00:00 – 01:50 – Innledning
01:50 – 05:31 – Årets digitale ledere
05:31 – 06:25 – Medieanalyse 2016 fra Meltwater (reklame)
06:25 – 12:50 – Google indekserer internett «mobile first»
12:50 – 30:50 – Er Facebook en trussel mot demokratiet?
30:50 – 39:08 – Sosiale medier siden sist

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

NB: Det må legges til at Marius glemte å skru på den «orntlie» mikrofonen i denne episoden, men tok opp hele episoden via PC-ens mikrofon. Derfor en «smule» dårligere lyd fra Mr Karlsen.