fbpx

McKinsey anbefaler ledere å bruke sosiale medier

Seks sosiale medie-egenskaper dagens ledere må mestre i følge McKinseys siste kvartalsrapport!

Av og til føles det ut som jeg egentlig kunne ha skrevet hva som helst her, for med unntak av noen ytterst få så glimrer de fleste norske ledere i dag med sitt fravær – både som lyttere og deltagere i sosiale nettverk eller som skribenter på egne eller jobbrelaterte blogger. Det kan virke som de fleste ledere i dag ikke er spesielt opptatt av å skape og styrke relasjoner der hvor virksomhetens ansatte, partnere, kunder og andre målgrupper befinner seg.

Johan H. Andresen var på ingen måte ukjent før han tok i bruk Twitter, men med Twitter ble Norge bedre kjent med personen Johan H. Andresen. På Twitter viser Johan frem flere sider av seg selv – alvor, humor, business og pleasure – noe som har gjort han meget populær med snart 30,000 følgere. Det skulle vært spennende å vite hvordan sosiale mekanismer blir brukt internt i Ferd – for organisatoriske, økonomiske og omdømmemessige formål…..

Når GE ber deg hoppe – så hopper du!

Det derimot mange norske ledere har til felles er at de ofte lytter til det selskaper som GE og McKinsey skriver og sier, så når McKinsey nå er ute med en klar henvisning til at selskapers ledere må lære seg sosiale medier og at de kan lære av General Electric så har muligens sannsynligheten økt dramatisk for at 2013 vil være et «breakaway» år for norske lederes forhold til sosiale medier, eller?

McKinsey tror blant annet at det vil presse frem en ny type leder for å klare å kapitalisere på de mulighetene som en transformering mot en sosialisering av kommunikasjon kan muliggjøre, samtidig som det jobbes for å redusere risikoene som de nye kommunikasjonsplattformene kan by på.

Leadership factory

McKinsey peker spesielt på GE som et eksempel til inspirasjon, og legger til at selskapet er spesielt interresant fordi selskapet nettopp IKKE er  et typisk digitalt selskap (digital native), men at deres evne til å fornye seg gjennom 130 år gjør de til ekstra interresante å følge med på.

GEs satsning på sosiale medier er som McKinsey påpeker best synlig gjennom GE Colab – et egetutviklet sosialt nettverk for GE ansatte som legger til rette for samhandling på globalt nivå. GE Colab kombinerer det beste fra Facebook, Twitter og andre sosiale nettverk og setter de ansatte i stand til å enkelt samhandle med hverandre, chatte, dele dokumenter, blogge, videoblogge og mye mer. Siden lanseringen i 2012 har initiativet samlet over 115,000 ansatte i GE.

Klikk på bildet for å lese hele rapporten

Klikk på bildet for å lese hele rapporten

Seks sosiale medier-egenskaper den nye lederen må mestre:

I følge McKinsey vil selskaper som utvikler en kritisk masse av ledere som klarer å håndtere disse seks egenskapene møte fremtiden mye bedre rustet for videre vekst og suksess. De vil bli mer kreative, innovative og smidige.

McKinsey runder av hele rapporten med følgende motiverende råd:

When organizations and their leaders embrace the call to social-media literacy, they will initiate a positive loop allowing them to capitalize on the opportunities and disruptions that come with the new connectivity of a networked society. And they will be rewarded with a new type of competitive advantage.

Her er linken til resten av rapporten.

Vil også anbefale «åpen business» bloggposten til Marius Eriksen – min tidligere kollega i Geelmuyden.Kiese som peker på nettopp det samme!