fbpx

Ikke alle ledere trenger å være aktiv på Twitter for å forstå viktigheten av sosiale medier.

Ledere og sosiale medier – forskjell på å forstå og utføre

Ikke alle ledere trenger å være aktiv på Twitter for å forstå viktigheten av sosiale medier.

Det er mange morsomme samtaler og diskusjoner når det kommer til forståelse og bruk av sosiale medier som noe mer enn Facebook-tull for ungdommen. Må alle bedrifter blogge og er det viktig for sjefen å være «konge» på Twitter?

Svaret er selvsagt nei, men ikke fordi sosiale medier ikke er viktig, tvert i mot. Derimot er det viktig at både sjefen og ledelsen forstår viktigheten og mulighetene sosiale medier, sosiale verktøy, sosiale nettverk og sosiale mekanismer representerer. På samme måte som at sjefen ikke trenger å være den beste selgeren i selskapet er det muligens viktig at sjefen forstår viktigheten av å ha dyktige selgere. Det samme vil kanskje de fleste mene når det kommer til å utøve god kundeservice. Det er ikke viktig at administrerende direktør utøver denne kundeservicen selv, men er god kundeservice viktig for virksomhetens suksess er det kanskje viktig at ledelsen ser på god kundeservice som strategisk viktig.

Det man ikke forstår vil man ikke prioritere

Salg, kundeservice, kunnskap, fornøyde medarbeidere, markedsføring, innovasjon, utvikling, med mer. Sjefen og ledelsen trenger ikke å kunne alt om alt i virksomheten, men de trenger å forstå hva som skal til for at man skal lykkes fremover. Ledere som ikke forstår at dyktige selgere er viktig for å lykkes med salg, vil ikke prioritere salgskurs. Ledere som ikke forstår at god kundeservice øker kundetilfredsheten og dermed lojaliteten, vil heller ikke måle kundetilfredsheten knyttet til kundeservicen virksomheten yter. Det man ikke forstår vil man heller ikke prioritere.

De fleste prioriterer ikke den nye digitale hverdagen

Til tross for punktene over, er det svært få bedrifter som har tilpasset seg den nye mobile- og sosiale Internett-hverdagen. Nettsider er stort ikke designet for smarttelefoner og nettbrett. Svært få har integrert sosiale egenskaper inn på nettsidene, nesten ingen har begynt å blogge og søkemotoroptimalisering er for mange kun et langt fremmedord.

Det kan være en av to årsaker til dette:

Som nevnt innledningsvis – det er ikke viktig for toppsjefen å være konge på Twitter, men hvis mange av virksomhetens målgruppe er å finne på Twitter, hvis mange av virksomhetens potensielle nye kunder bruker smarttelefon når de sørfer og søker på Internett, så er det muligens viktig at sjefen i det minste forstår… Utførelsen kan andre stå for – om det er snakk om salg, kundeservice, markedsføring – og om det er med eller uten hjelp av sosiale verktøy, sosiale mekanismer, sosiale nettverk eller sosiale medier….tilpasset eller ikke for mobile enheter.