fbpx

Bruk SproutSocial og Analytiks til å visualisere nettsiden din!

Lag infographics av din egen blogg

Bruk SproutSocial og Analytiks til å visualisere nettsiden din!

I løpet av de siste 60 dagene har min lille blogg klart å generere nesten 4 millioner visninger – eller OTR (opportunity to read).  Jeg har lenge vært fasinert av alle de flotte infographics-bildene som folk lager, og har lenge hatt lyst til å lage tilsvarende for min egen blogg – basert på vital trafikkinformasjon. Min primære trafikk kommer fra de  sosiale nettverkene jeg deltar i, men ikke minst via Google (søk) som fortsatt står for omtrent halvparten av trafikken på HansPetter.info. (Jeg FATTER ikke at det fortsatt er så mange som ikke tenker SEO når de jobber med sine nettsider…)  Resultatet av mitt spede forsøk på å lage egen infographics kan du se her….

Ikke egentlig en infographics da…

Infographicsen under har jeg laget selv – rett og slett klipt sammen noen bilder fra dashboardet til SproutSocial som er den cloud-løsningen jeg bruker til å overvåke, drifte, publisere og analysere min egen tilstedeværelse i sosiale medier, inkludert min blogg.

Til tross for at jeg har nesten 3,500 følgere på Twitter, mot 1,500 på Facebook-siden min, er det ingen tvil om hvilket sosialt nettverk som genererer den største andelen av trafikken som kommer fra nettopp sosiale medier.

Infographics fra Analytiks

En litt bedre – utseendemessig i alle fall – infographics kommer fra en av mine favoritt-apps til iPhone; Analytiks. Den koster 7 kroner, men det er den også verdt – hadde vel betalt 10x om de hadde bedt om det for å være ærlig, for her får du løpende status på hvordan det går med sidevisninger og besøk, fra minutt til minutt. I tillegg får du også muligheten til å lage en infographics slik som det her – sortert på 30, 90, halvt- og ett år. Under har jeg tatt for meg oversikten for de siste tre månedene.

Fantastisk dag, fortsett

Så langt i dag – søndag 10. juni 2012 klokken 22:30 – har bloggen oppnådd 851 sidevisninger og så langt i juni snart 10,000 sidevisninger totalt. Det her er åpningsskjermen for Analytiks – som ikke bare gir deg motiverende statusoppdateringer og sidevisninger, men også oversikt over hvor trafikken kommer i fra – og det hele sammenlignet med tilsvarende tidspunkt dagen før og forrige måned.

There you have it – HansPetter.info i dag, for måneden så langt, de siste 60 og 90 dager – alt presentert enkelt og greit i form av intuitive infographics.