fbpx

Jonas Gahr Støre er sannsynligvis en robot (på Twitter)

Twitter-verktøyet Botometer analyserer aktiviteten til en Twitter-konto for å avdekke hvorvidt brukeren er en «bot or not». Av våre norske partiledere er det størst sannsynlighet for at Jonas Gahr Støre er en robot.

Twitter har omlag 320 millioner aktive brukere. Mange er derimot en bot. En robot. En studie har estimert at så mange som 48 millioner Twitter-konti er en bot. En Twitter-bruker som ikke er et menneske med andre ord. Men hvordan avslører man at en Twitter-bruker er en bot og ikke et menneske? Hvor mange av de norske Twitter-brukerne er egentlig en bot?

Og hvordan kan man finne ut om en Twitter-konto er en «Bot or Not»?

Botometer

OsoMe (Observatory on Social Media) har utviklet Botometer. Et verktøy som analyserer aktiviteten til en Twitter-konto og gir kontoen en score basert på sannsynligheten for at det er en bot. Desto høyere score, desto større sannsynlighet for at det er en bot. Botometer ser på «bot-signaler» i selve språket. På responsen, bruk av hashtags, sentiment og en rekke andre faktorer.

Botometer har sine svakheter, så ta resultatet med en klype salt. Men en pekepinn kan det uansett være. Jeg tok en kikk på våre norske partiledere. Og Arbeiderpartiets leder, og statsministerkandidat, Jonas Gahr Støre, stakk av med den noe tvilsomme seieren. I hans tilfelle er det nesten 70 prosent sannsynlig at han er en robot, en bot, og ikke et ekte menneske. På Twitter i alle fall.

Botometer Twitter bot

Best ut, altså minst sannsynlig å være en robot, kommer lederen for MDG, Rasmus Hansson. Tett etterfulgt kommer Statsminister og leder for Høyre, Erna Solberg. Og på tredjeplass, Knut Arild Hareide, partileder for Krf.

Arbeiderpartiets tidligere leder, Norges tidligere statsminister, og nå Generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, er i enda større grad en Støre en bot.

Botometer

Er du en bot?

Hva med deg og meg? Sannsynligheten for at jeg er en bot (på Twitter) er 46%

Botometer

 

 

Foto: Utenriksdept Utenriksminister Støre via photopin (license)