fbpx
overskrift

Slik skriver du den perfekte overskriften

En god overskrift er viktig.  Med «Headline Analyzer» lærer du deg å skrive den perfekte overskriften.

En god overskrift er viktig. Veldig viktig. For Google, men enda viktigere for leseren. Jeg har tidligere publisert «Slik skriver du den perfekte bloggposten», og også forsøkt å resonere meg frem til «Hvor lang den optimale bloggposten bør være». Disposisjon og lengde er en ting. Det vanskeligste er uansett å skrive, og godt innhold slår alltid kort innhold.

Det mangler heller ikke på forslag og eksempler på hva som utgjør en god overskrift. Den bør ikke være for lang, men heller ikke for kort. Og den bør få frem essensen, og det uten å love for mye eller villede. Samtidig bør den nesten ikke fortelle for mye heller, for da leser vi ikke saken før vi begynner å kommentere den på Facebook og i sosiale medier forøvrig.

Den perfekte overskriften bør inneholde så mange som mulig av punktene under: 

«Headline Analyzer» analyserer din overskrift

CoSchedule har et verktøy hvor du kan teste din overskrift. «Headline Analyzer«-verktøyet er gratis, og fungerer dessverre kun på engelsk. Heldigvis er du god i engelsk, men skulle du trenge hjelp til å oversette fra norsk til engelsk, er avstanden kort til Google Translate

Jeg er ikke alltid like «god» selv til å skrive oppskrifter basert på egne råd, eller i tråd med tipsene fra Headline Analyzer.

Av og til fordi jeg ikke gidder eller bryr meg. Andre ganger fordi jeg føler at det ikke trengs.

Men for saker jeg skriver, og som jeg håper kan få lang levetid – såkalte «greenfield-poster» – så bruker jeg mer tid. Da er overskriften (sammen med ingressen) det siste jeg skriver. Og noen ganger det jeg faktisk bruker mest tid på.

Nyttig infografikk av din overskrift

Test ut Headline Analyzer du også. Den overskriften her, fikk blant annet 73 i score – basert på følgende oversettelse fra Google Translate:

overskrift

* Klikk på bildet under for større utgave

overskrift

Bonus tips

Opptatt av å skrive gode overskrifter som treffer bra i sosiale medier også? Test ut Social Message Optimizer! Teksten til denne bloggposten her så ut til å treffe godt – i alle fall i enkelte sosiale nettverk:

overskrift

Og for emojis til dine poster, kan du bruke Get Emoji-tjenesten.