fbpx

Helt gratis er det kanskje ikke, men det finnes rimelige alternativer til utviklerselskap for å lage din egen app!

Slik kan du enkelt & billig få din egen iPhone app

Helt gratis er det kanskje ikke, men det finnes rimelige alternativer til utviklerselskap for å lage din egen app!

Har du lyst til å få deg din egen app kan det for ta tid og koste mye penger, men heldigvis finnes det også rimelige alternativer.

Natt til fredag 25. februar var min egen app godkjent av Apple, og så «dagens lys». For meg var dette ganske så stort – og jeg må si jeg var faktisk veldig stolt over å ha fått det her til. Ikke kostet det meg så mye penger her – og det trenger det ikke å gjøre for deg og din bedrift heller. Via nettjenesten AppMakr.com og en tidligere arbeidskollega med App Developer konto klarte jeg faktisk å få lansert HansPetter.info som iPhone app helt gratis!

Bruk feks QR-koden her med din iPhone for å laste ned HansPetter.info appen.

AppMakr.com – fra 0 til 999 dollar

La det være sagt med engang – AppMakr.com passer ikke for å lage alle former for apps – først og fremst en app som enten baserer innholdet på:

Hvis du har en blogg, en hjemmeside eller har annet digitalt innhold du ønsker å dele via en iPhone app så er AppMakr både enkel, rask og kan til og med være helt gratis å bruke. I mitt tilfelle ble det helt gratis fordi jeg kunne bruke AppMakr.com til å utvikle selve appen, og så min gode venn og tidligere kollega Lars Olaussen med sin App Developer konto til å få appen publisert.

Det finnes derimot to andre alternativer:

Begge alternativer er utrolig mye billigere enn hva jeg hadde fått av tilbakemelding av et par norske utviklerselskap når jeg hadde sjekket med de. De ville ta mellom 150,000 til 200,000 kroner ble jeg fortalt!

Alt er gjort i en fei!

Utformingen av din egen app via AppMakr.com er unnagjort relativt raskt – og veien mot et ferdig produkt er relativt intuitivt:

Som menyen øverst på bilder illustrerer så beveger du deg gjennom prosessen, tilpasser appen din slik du vil ha den, med innhold, menyknapper, logo, fargevalg, annonseringsvalg, push-meldinger, med mer.

AppMakr inneholder det meste selv, men du kan også gjøre dine egne tilpasninger – laste opp dine egne menyknapper (for å skape en app som kanskje mest av alt ligner på din egen blogg eller hjemmeside.

Når alt av innhold og look&feel er på plass, kommer du til selve publiseringen:

Hvis du vil kan du ta en kikk og teste ut simuleringen av iPhone appen over ved å klikke på den linken her: https://appma.kr/dMxfCO

Som du kan se av «Your AQI Score» øverst så ligger appen slik den ser ut her ann til å bli godkjent. Med flere tabs – dvs menyvalg – vil sjansen også øke deretter, noe som var avgjørende for at min egen app ble godkjent.

Notifications – dvs push meldinger – kan du også bruke her, meldinger du sender ut til de som har lastet ned appen din. For 50 dollar (PayPal betaling feks) får du hele 50,000 push meldinger som du kan sende ut, når du feks har nye artikler, nye tweets, nye videor, etc, som du vil at dine lesere bør sjekke ut.

Under Monetize kan du velge mellom forskjellige annonseringsløsninger – jeg valgte AdMod til HansPetter.info – og valgte deretter de mest relevante annonse-kategoriene jeg ville bruke – hvor du her kan tjene penger basert på hvor mange ganger dine annonser blir vist…Jo flere som bruker appen din, jo mer penger vil du kunne tjene med andre ord,

Til syvende og sist så er det da tid for å publisere appen din, og da kan du velge mellom å la AppMakr.com gjøre hele jobben for deg for 999 dollar, eller gjøre det gratis selv – gitt at du har en app developer konto. Har du ikke det kan du etablere en konto for 99 dollar!

Ikke dyrt, ikke vanskelig, og en god app kan det bli – gitt at du har innhold som passer til hva for app AppMakr.com kan lage for deg!

Det blir som jeg alltid sier – Innhold er helt avgjørende, innhold er konge, president og pave! Utfordringen er herved ikke det å få laget app, men å lage innholdet som gjør appen attraktiv.

Lykke til!