fbpx

Gratis kryptering for Dropbox, med klientstøtte for Mac, Windows & iOS

Krypter dine sensitive Dropbox-filer med DataLocker

Gratis kryptering for Dropbox, med klientstøtte for Mac, Windows & iOS

Jeg er en stor fan av Dropbox – ingen tvil om det, og har skrevet om Dropbox flere ganger her på bloggen min. Sist gang en lengre artikkel om hvordan man kan jobbe sikkert på sin iPad. Etter den artikkelen kom det også opp et par kommentarer knyttet til sikkerheten til Dropbox, eller den manglende som sådan… Personlig tror jeg aldri sikkerheten hos Dropbox har vært bedre, etter en sikkerhets-blemme som ble avslørt i juni 2011. Samtidig er jeg førstemann til å advare om at ingenting er 100 prosent sikkert.

Er du fortsatt usikker på om Dropbox er sikkert nok for deg, men samtidig sulten på å ta i bruk Dropbox som en sky-basert lagringstjeneste med de fordeler det gir deg – så kan du heve sikkerhetsnivået ved å ta i bruk DataLocker til å kryptere alle filer du ønsker å lagre og dele via Dropbox-løsningen.

Gratis DataLocker fra Appsense

Virtualiseringsleverandøren AppSense har utviklet DataLocker, som består av et sett av mobile og stasjonære apps for iOS, Windows og Mac som lar deg kryptere sensitiv informasjon som du så kan laste opp til din Dropbox-konto, og det hele helt gratis. Fra din Mac- eller Windows-baserte datamaskin krypterer du enkelt de filene du vil laste opp til din Dropbox-konto, som fra andre maskiner eller Apple enheter som iPad, iPod og iPhone først kan åpnes etter at du har dekryptert de med den koden du har gitt filen med fra din datamaskin.

Slik går du frem

Du kan ikke kryptere filene dine fra en iPad eller iPhone, men må starte med å laste ned DataLocker til din Mac- eller Windows-maskin. Via Appsense sin nettside registrerer du deg med navn og epost, som vil resultere i en epost fra Appsense med en link for nedlastning av klienten. Etter installasjon er det bare å trekke over de filene du vil kryptere, og så flytte de over til den eller de respektive mappene på din Dropbox-konto du vil laste de over til. Fra mottagers datamaskin kan de samme filene trekkes over til DataLocker-appen, taste inn samme passord og så dekryptere filen for å kunne lese dokumentet, se presentasjonen eller spille av filmen. Fra din iPhone, iPad eller iPad installerer du appen som så knyttes opp i mot din Dropbox-konto slik at du kan åpne de krypterte filene ved å taste inn passordet der.

Bilde: FreeDigitalPhotos.net