fbpx

Stoltenberg best på Twitter

Arbeiderpartiet er ikke bare landets største parti igjen, men nå er også Jens best på Twitter!

Erna har lenge vært best – ikke størst, for det er det ingen tvil om Jens er, men best i sosiale medier. Med knappe 3 uker igjen av valgkampen ser det ut til at Arbeiderpartiet nå har fått fart i valgkampmaskinen min, mens Høyre, Venstre, Krf og Frp krangler om hva de skal være enige og uenige om.

Kan virkelig taxistunt og skremselspropaganda gi Stoltenberg statsministerjobben i 4 nye år?

I juli var det også Erna Solberg som gjorde det best på Twitter – utifra flere kvantitative vurderinger. Den samme tilnærmingen har jeg brukt når jeg har vurdert Twitter-kontoene til partilederne, og endringer er det å finne. Hvor mange følgere har de, hvor mye vekst har man oppnådd, hvor stort engasjement og innflytelse har man, hvor mye blir man omtalt, og hva er omtalen oppimot antallet følgere man har. Er man størst/best i en kategori får man 5 poeng, på andre plass får man 3 poeng og tredjeplassen gir jeg 1 poeng til.

I juli var Liv Signe Navarsete på en klar sisteplass, men siden den gang har Siv Jensen byttet denne «berømte» plassen med Liv Signe Navarsete, mens Jens Stoltenberg har tatt over førsteplassen fra Erna Solberg. Ellers er det begrenset med endringer.

SproutSocial til å analysere og overvåke

partiledere-twitter-august

Klikk på bildet for større utgave

Siden juli og sommerferien har partilederne samlet sett fått nesten 10,000 nye følgere. Størst endring ser vi derimot på antallet omtaler de forskjellige partilederne har fått. Totalt nesten 21,000 har de blitt omtalt på Twitter så langt i august, mot rett under 7,500 ganger i juli. Ingen tvil om at sommerferien er over og at valgkampen er i gang. Størst vekst i omtaler på Twitter er det Audun Lysbakken som har – opp med nesten 3,000 omtaler siden sommerferien, og en vekst på nærmere 400 prosent. Med et SV på vei mot avgrunnen er det kanskje ikke så rart Audun gjør sitt beste, men mon tro om det ikke er for sent. Tiden vil vise.

twitter-partiledere-omtaler

Hva gjelder deres engasjement og innflytelse – som her er vurdert av SproutSocial – så er Jens Stoltenberg den eneste som faller tilbake fra juli. Da var Jens sitt engasjementsnivå på 83 prosent, mens den nå har falt kraftig tilbake – uten at det har påvirket Arbeiderpartiets oppslutning på de siste gallupene.

Ingen sammenheng mellom Twitter-følgere, mandater og makt.

twitter-fordeling-samletJens er best på Twitter og Arbeiderpartiet er det største partiet, men den ikke-sosialistiske siden har fortsatt flest mandater. Hadde en Twitter-følger vært en stemme hadde det sett helt annerledes ut derimot, her er det de rødgrønne som ligger langt foran, selvsagt med god hjelp fra Stoltenbergs snart 220,000 følgere. Med så mange følgere og et Arbeiderparti i medvind ville jeg satt inn et ekstra trykk for å engasjere og mobilisere – innflytelsen står det ikke på.

Dette tegner til å bli langt mer spennende enn de fleste hadde antatt for bare kort tid siden.

photo credit: Statsministerens kontor via photopin cc