fbpx
sosiale medier

Ipsos vet hvor mange som er gift…og har profil på Tinder – S3E120

Ipsos har i mange år publisert SoMe Tracker, som hvert kvartal gir oss en status på hvilke sosiale medier og andre tjenester «folk flest» benytter i det daglige. Hvor store forskjeller er det egentlig fra kvartal til kvartal? Det vil Ipsos sin Norges-sjef, Nathalie Eyde Warembourg svare på.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet AcastApple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotify og Google Podcasts.

SoMe Tracker hvert kvartal siden 2013

Hvert kvartal de siste årene, har analysebyråret Ipsos publisert deres SoMe Tracker – oversikt over nordmenns bruk av sosiale medier med andre ord. Her har vi fått svar på hvilke sosiale medier som blir mest brukt, hvor ofte de blir brukt og om det er de yngre eller eldre som står for oppgang eller nedgang … siden sist.

Jeg har selv fulgt disse rapportene over en lengre periode, og har blant annet sett nærmere på om endringene virkelige er noe å “skrive hjem” om, når man ser på dette over en lengre periode, fremfor endringene i løpet av det siste kvartalet.

Stadig flere tjenester blir tatt i bruk

Utover “the usual suspects” som Facebook, Instagram, Snapchat, LinkedIn, Twitter og YouTube, så har rapportene også begynt å se nærmere på andre plattformer, som TikTok, WhatsApp, Tinder, Spotify, Netflix, med flere.

Men hva er det rapporten ikke inneholder, men som Ipsos måler? Det skal vi få vite mer om i denne episoden. Og for å diskutere vårt bruk og forhold til alt fra sosiale medier til strømmetjenester og podkast, har jeg fått besøk av Nathalie Warembourg, som har vært daglig leder for Ipsos Norge i snart 3 år.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Koronaeffekten?

I løpet av årets første måneder, har mange av oss opplevd mer eller mindre full isolasjon, som følge av koronakrisen, noe som har resultert i økt bruk av internett, videokonferansetjenester, strømmetjenester og sosiale medier. Derfor begynte vi også praten her – på hvordan 2020 så langt har utviklet seg, sammenlignet med tilsvarende perioder årene før.

God fornøyelse.

 

Aktuelle lenker fra episoden

 

Episodens sponsorer