fbpx
internett 50 år

Internett er 50 år. 8 av 10 stoler på mediene og skjermtid er bra for barna – Episode 64

Mye har skjedd i løpet av de siste 50 årene, men dette er kun slutten på starten. Ifølge fersk rapport fra Medietilsynet stoler de fleste av oss på mediene, selv om de eldre ikke klarer å skille det redaksjonelle fra det kommersielle.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Get er dårligst på kundetilfredshet

Get skulle bli best på markedsføring og PR, men ble i stedet dårligst på kundetilfredshet.

Rema 1000 vinner priser for sin markedsføring, men taper både omsetning, omdømme og markedsandeler.

Er det virkelig slik at reklame som vinner priser er 11 ganger mer effektiv, og er det viktigere å være god på markedsføring og PR enn å være best på sin kjernevirksomhet?

Internett er 50 år

29. oktober 1969 sendte informatikkprofessor Leonard Kleinrock og studenten hans, Charley Kline, en melding fra UCLA til Standford Universitys forsker, Bill Duval. Meldingen skulle vært «login«, men kun «lo» ble overført. De resterende tre bokstavene forsvant på grunn av et datakrasj på Stanford. Dette var starten på det som skulle bli internett, og som har endret måten vi lever, leker, lærer og lever.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Google har utviklet verdens første kvantedatamaskin

Hva er en kvantedatamaskin og hvor rask er egentlig en kvantedatamaskin sammenlignet med en klassisk superdatamaskin? Google hevder å ha utviklet en kvantedatamaskin som kan fullføre en utregning på noen minutter, noen en tradisjonell superdatamaskin ville brukt 10.000 år på. The Washington Post sammenligner dette med Wright-brødrenes første flytur som varte i 12 sekunder, tilbake til 1903.

8 av 10 har tillit til norske medier

Mange har vært skeptiske til Aftenpostens Forklart, som på lørdag kom med en annonsørbasert episode, levert av Schibsted og Equinor. Skepsisen har vært knyttet til hvorvidt det vil ødelegge tilliten til de redaksjonelle episodene fra forklart. Men vil det virkelig det? I en fersk undersøkelse fra Medietilsynet, kommer det frem at 8 av 10 har tillit til norske medier. Aftenposten, NRK og TV 2 scorer høyest, mens VG opplever størst tillit. Det skyldes derimot ikke VGs omfattende bruk av annonsørinnhold, men det journalistiske arbeidet de gjorde med «Giske-dansen». Er dårlig journalistikk en større trussel mot tilliten enn godt merket annonsørinnhold?

Øvrige saker:

Aktuelle lenker fra episoden

Episodens sponsorer

Bilde: Leon Seibert via Unsplash