fbpx

Instaport – Last ned Instagram-bildene dine

Med Instaport kan du enkelt laste ned alle Instagram-bildene dine, alle du har likt, alle med en gitt hashtag, eller alle fra sommerferien – rett ned til datamaskinen din!

Når jeg tar et bilde med Instagram har jeg satt opp applikasjonen slik at en kopi av bildet blir sendt til Dropbox. Kjører jeg en Instagram-konkurranse hvor en hashtag har blitt brukt, har jeg brukt IFTTT-tjenesten til å laste ned alle bilder tagget med emneknaggen og lastet det ned til Dropbox. Nå som sommerferien er på hell har jeg tenkt å lage et fotoalbum av de beste bildene, og til det finnes det mange gode Instagram-tjenester man kan bruke; til å lage postkort, fotoalbum og postere i forskjellige størrelser. (Egen bloggpost om dette kommer)

Les: Fra Pixel til papir fra 2011

I løpet av årets sommerferie har jeg – og sikkert mange av dere også – tatt og delt mange bilder på Instagram. Instagram er datidens postkort. Jeg forventer ikke at det ligger noen postkort i postkassa når jeg kommer hjem, kun regninger. Derimot har jeg brukt Instagram flittig i løpet av sommeren til å få innblikk i familiens og mine venners sommerferie.

Årets sommerferie er tidenes beste for vår del – og også den lengste. Fra Oslo dro vi til Kuala Lumpur og ble der noen dager. Dernest har vi tilbrakt mesteparten av ferien vår på Bali – avbrutt av et par dager på Gili Islands – før vi dro tilbake igjen til Bali, nærmere bestemt Seminyak. Nå vinker vi snart farvel til Bali også, men før vi setter kurs mot Norge og Oslo, runder vi av men en liten weekendtur i Singapore. (Reisebloggpost kommer….tror jeg)

Ved en tilfeldighet kom jeg over Instaport. Et aldri så lite genialt verktøy som veldig enkelt gir deg full tilgang til utvalgte eller alle bilder du har tatt, du har likt, eller bilder som er hashtagget med et spesifikt emneord. Om jeg så ville kunne jeg lastet ned samtlige bilder fra #Seminyak. Grensesnittet er det heller ikke noe å utsette på – logg deg på, velg hva du vil laste ned og last det så ned – helt gratis, eller så kan du også donere et beløp til selskapet bak Instaport – via PayPal:

Instaport-download-hanspetter-ready2download

Bildene lastes så ned i en Zip-fil, og deretter er det bare «tut og kjør».

Det er en – og en viktig en også – ulempe med Instaport. Bildene som lastes ned er ikke spesielt store. Med Instagram-tjenesten mot Dropbox så blir bildets størrelse ikke forringet – et typisk Instagram-bilde tar omtrent 2 MB, mens bildene som lastes ned via Instaport er på knappe 100 KB – en oppløsning på 612×612 pixler. Bildene er altså ikke gode nok til å brukes til «fremkalling» eller til andre formål hvis hensikt er å «blåse» opp bildene i en utvidet utgave.

CollageIt Pro

Etter at jeg hadde lastet ned mine Instagram-bilder fra sommerferien (så langt) dro jeg de inn i Mac-appen CollageIt Pro som jeg kjøpte via Mac App Store for 10 USD. Da blir resultatet slik:

sommerferien2014

Selv om jeg ikke gleder meg til at sommerferien snart er over, så gleder jeg meg til å «fremkalle» Instagram-bildene når jeg kommer hjem. Her skal det lages fotoalbum, postere og bilder i forskjellige størrelser. Hvilke(t) verktøy jeg kommer til å bruke får du se – i egen bloggpost.

Hva synes du om Instaport?