fbpx
influencer marketing

Influencer marketing vil vokse kraftig i 2022

Fersk undersøkelse fra Kantar avslører hva markedsførere og annonsører vil satse mer og mindre på i 2022. 

Med knappe 3 måneder igjen av 2021, ser det ut til at det globale annonsemarkedet vil øke kraftig i 2022. I alle fall hvis vi begrenser oss til de digitale plattformene og kanalene. 

Global undersøkelse fra Kantar

Kantar publiserte nylig funnene sine fra en undersøkelse bestående av markedsførere, byråer, medieselskaper og forbrukere fra hele verden. Forbrukerne ble blant annet spurt om å rangere sine favorittkanaler, hvor de tradisjonelle mediene fortsatt rangerer høyt, sammen med kino-reklame, sponsede eventer og magasiner. 

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

Samtidig er disse kanalene de som ser ut til å falle mest til neste år. 

På den andre siden av skalaen svarer nesten

Manglende tillit intet hinder

Til tross for mange skandaler og manglende tillit til de mest populære sosiale medie-plattformene, ser det fortsatt ut til at det store flertallet av annonsørene vil øke budsjettene sine til neste år i nettopp sosiale medier. 

influencer marketing

Det sier litt om hvor lite tillit spiller inn, så lenge det gir den effekten man er på jakt etter, og at man får det til en hyggeligere pris, sammenlignet med de tradisjonelle kanalene. 

Når vil vi se et annonse-produkt fra TV 2 hvor du og jeg kan booke bumper-ads på samme måte som vi kjøper oss Facebook og YouTube-reklame? 

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Og de som trodde at banner-annonsen var død, tar fortsatt feil. Hele 55 prosent av annonsørene svarer i Kantars undersøkelse at de vil øke budsjettene her også. Hva gjelder den nye vinen – podkasten – svarer 45 prosent at de vil øke innsatsen her i 2022. 

Forskjell på hva vi får og hva vi vil ha

Som vanlig er det forskjeller mellom hva annonsørene vil satse på og hva publikummet, kundene, forbrukerne, foretrekker. 

Annonsørene vil satse mer på banner-annonser og mindre på papir-aviser, magasiner og kino-reklame, selv om vi forbrukere sier at vi liker den formen for reklame. Tilsvarende ser man innenfor sosiale medier. Forbrukerne svarte i stor grad i undersøkelsen til Kantar at de liker reklamen i TikTok.

Samtidig sliter annonsørene med å stole på plattformen. Annonsørene er derimot i stor grad enige om at TikTok er innovative, men kun 25 prosent føler selskapet er til å stole på. Manglende tillit ser derimot ikke ut til å være utslagsgivende for alle plattformer. Facebook kan nok fortsatt regne med vekst i 2022. 

Tilsvarende har vi sett her til lands også, hvor Facebook har kommet særs dårlig ut på omdømmeundersøkelsen, RepTrak fra Apeland og Reputation Institute de siste årene, uten at det har ført til redusert vekst og omsetning. 

Vanskeligere å drive målrettet markedsføring

Med økende fokus på personvern og stadig nye reguleringer for hvordan annonsører kan målrette sin reklame, har jeg stor tro på at influencer marketing vil fortsette å vokse – og det på tvers av mange kanaler. Som branded stories i sosiale medier som Instagram, Snapchat og TikTok, til ren reklame-innslag og sponsorplakater hos influencernes podkaster og hos influencernes YouTube-kanaler. 

Og når direkte målrettede kampanjer blir stadig vanskeligere, tror jeg også i økende grad på spissede, nisjede og mikro-fokuserte influencere, som har stor grad av tillit innenfor sine felt og områder. 

Hva tror du?