fbpx

Hvor lang eller kort er den optimale bloggposten?

Med dette WordPress-innstikket finner du den optimale lengden på dine bloggposter!

I min bloggpost ”Slik skriver du den perfekte bloggposten” skrev jeg blant annet at egne erfaringer tilsa at den optimale lengden på en bloggpost varierte mellom 400 og 1.000 ord. Fra jeg begynte å skrive på HansPetter.info og frem til nå har jeg blitt mer og mer oppmerksom på at jeg ikke må skrive for langt, og det er spesielt to hensyn jeg har fulgt for i forhold til denne ”strategien”:

Du skal med andre ord klare å formidle ditt budskap på ganske så kort tid, og innholdet ditt skal engasjere lesere på ganske så små flater.

Word Count and Social Shares

HansPetter.info er basert på WordPress-plattformen – sammen med over 60 millioner andre nettsteder og blogger. I min søken etter den optimale bloggposten kom jeg over et ganske så finurlig og genialt innstikk som heter Word Count and Social Shares. Dette innstikket analyserer dine bloggposter og ser på forholdet mellom antall ord i dine bloggposter oppimot hvor mye disse bloggpostene blir delt. For de tre første månedene i 2013 kan jeg for eksempel vise til følgende totaloversikt:

Oversikten under er basert på 27 bloggposter som jeg har skrevet og publisert i løpet av årets tre første måneder. Som vi kan lese ut av oversikten er det mest engasjement rundt de bloggposter som varierer mellom 600 og 800 ord:

totalt-word-social-share

Enda mer interessant blir det når man så ser på hvordan de forskjellige bloggpostene ”gjør” det i forholdet mellom lengden på bloggpostene og hvor mye de blir delt og omtalt (midten her er tilsvarende midten på bildet ovenfor):

shares-vs-social-networkMine bloggposter for første kvartal i 2013 inneholder nesten 800 ord, mens den optimale lengden ser ut til å ligge på omtrent 100 ord færre. I det store og hele ser det ut til at min tidligere anbefaling på 400 til 1.000 ord bør erstattes med 600 til 800, for med unntak av Google+, så ser det ut som 80 prosent-regelen faller mellom denne lengden.

photo credit: whiteafrican via photopin cc