fbpx
digitalisering

Hvite menn som pusher 50, må slutte å rakke ned på kvinner i IT-bransjen

Mia Landsem er mye mer enn ei ung kvinne i en mannsdominert bransje. Hun er blant annet såpass dyktig i sitt fag at hun ble finalist som årets «Cybersecurity Women of the Year«, og da i hele verden!

Et tilbakevendende tema i podkasten til Cisco er sikkerhet. IT-sikkerhet som sådan. Norge er et yndet land for utenlandske cyberkriminelle. Vi er påkobla, rike og naive.

I løpet av de siste 10 til 15 årene så har stadig flere tjenester blitt gjort kun tilgjengelig digitalt. Det fjerner friksjon og øker effektiviteten på den ene siden, men det gjør oss mer sårbare på den andre siden. Og dette er kun starten.

Ett grep flere og flere tar for å påse at sikkerheten er god nok, er å bestille cyberangrep. Fra etiske hackere. Som for eksempel fra Mia Landsem i Orange Cyberdefense. I rikspressen kanskje mest av alt kjent for å avsløre dem som stjeler nakenbilder, men innenfor sikkerhetsbransjen kjent for å være en rasende dyktig etisk hacker. Såpass dyktig at hun ble finalist som årets Cybersecurity Women of the Year, og da ikke bare i Norge, men i hele verden!

 

Digitalisering for ledere, kan du også lytte til via Acast, Apple Podkast og Spotify.

Klikk her for å lese mer om Cisco sin podkast, Digitalisering for ledere.