fbpx

Hva er din SoMeStatus?

Ståle Lindblad i Areca har laget et veldig godt og intuitivt verktøy som analyserer og presenterer Facebook-innsikt på en forståelig måte.

Jeg elsker verktøy. Spesielt verktøy som er enkle å ta i bruk og som har høy nytteverdi. SoMeStatus er definitivt et verktøy med høy nytteverdi, og det av flere grunner:

Skjermbilde 2015-08-12 19.01.05

Og det aller beste (synes jeg) er at du kan «benchmarke» dine Facebook-sider oppimot gjennomsnittet og de beste Facebook-sidene som har blitt analysert av SoMeStatus-verktøyet til Ståle. Derfor vil jeg oppfordre så mange som mulig til å ta det i bruk, slik at vi kan få så mange norske Facebook-sider som mulig analysert, så har vi enda bedre tall og innsikt å måle sidene våre oppimot.

Stale-Lindblad-ArecaSelv omtaler Ståle Lindblad SoMeStatus slik:

– Statistikken man får i Facebook Innsikt er fokusert på sosialt engasjement, ikke verdiskaping. Samtidig endrer Facebook ofte Innsikt, slik at tallene ikke er sammenliknbare over tid. Hensikten med SoMeStatus.com er å måle det som påvirker verdiskapingen mest, og gi administratorer et verktøy som hjelper dem til å få mer reell verdiskaping ut av Facebook.

Oppfordring: Håper at alle vil dele bloggposten i sine sosiale nettverk slik at vi kan få antall Facebook-sider som SoMeStatus har analysert til å bli omfattende. Det vil være til stor nytte for alle oss som administrerer Facebook-sider og som savner å kunne måle sidene våre oppimot de beste og gjennomsnittet.

Infografikk av min #SoMeStatus

Jeg har klippet og limt litt fra SoMeStatus og laget en liten infografikk av Facebook.com/HansPetter.info med elementer fra de fleste av tjenestene til Ståles Facebook-verktøy. I tillegg til hva du ser i infografikken under, kan du også få en komplett oversikt over alle postene som SoMeStatus har analysert (28 dager bakover fra den første dagen du tok i bruk verktøyet). Fra den oversikten har du også muligheten til å klikke deg inn på hver enkelt post for enda mer innsikt – som i eksempelet under:

SoMeStatus-DNB-Vipps

I tillegg til hva du kan se og klikke på inne i SoMeStatus-verktøyet, har du også anledning til å sende en kortfattet rapport på epost. Enn så lenge inneholder ikke den noen grafiske elementer, men kjenner jeg Ståle rett, vil han nok få på plass en skikkelig god rapport, tilsvarende den infografikken jeg satt sammen selv ved å klippe og lime litt:

SoMeStatus-HansPetter-info

Hva er din #SoMeStatus?

Hva ble ditt resultat, og hvilken plass kom du på sammenlignet med de øvrige Facebook-sidene som har blitt analysert?