fbpx
Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro har verdens beste mobilkamera

Kameraer spiller en stadig viktigere rolle ved valg av smarttelefon. Men er det nok å ha verdens beste kamera, hvis du ikke kan bruke noen av «appene dine»?

Historiens høyeste poengsum

Huawei Mate 30 Pro er testet av den globalt anerkjente DXOMARK-indeksen for bildekvalitet. Huaweis nye flaggskip skårer 121 poeng, som er historiens høyeste poengsum for en smarttelefon.

Huawei har i flere år utviklet verdens beste kamerakvalitet for smartmobiler i tett samarbeid med legendariske Leica. Det har kulminert i førsteplasser på DXOMARK-indeksen for Huawei P20 Pro, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30 Pro og nå Huawei Mate30 Pro.  

Les også: Huawei P30 Pro er kåret til årets beste smarttelefon av EISA

Det andre må måle seg mot

Huawei har løftet kamerakvaliteten for mobilindustrien flere ganger, og nå sprenger vi grensene for hva som er mulig å få til med et mobilkamera en gang til. DXOMARK er en svært anerkjent benchmark, så disse resultatene kan vi være stolte av, sier PR-sjef Anders Bigseth i Huawei Norge.  

Mobilkameraet i Mate 30 Probeskrives i testen som «det andre produsenter må måle seg mot»Evnen til å fjerne støy og få frem detaljer trekkes frem som det mest ekstraordinære det generelt utmerkede kameraet

DXOMARK beskriver kameraet på følgende måte i sin konklusjon 

Huawei Mate 30 Pros samlede DXOMARK-kamerascore på 121 setter en ny standard for kameraytelse i smarttelefoner, og er telefonen å slå i andre halvdel av 2019. Mate 30Pro viser ingen reelle svakheter i kameraet og leverer gode stillbilder og videokvalitet i de fleste situasjoner. Bildekvaliteten er generelt veldig god, og tekstur- og støybalansen er enestående.  

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Uten Android og «apper«

Det store spørsmålet er om det er nok. Vil «du og jeg» våge å kjøpe en smarttelefon som ikke får lov til å kjøre populære apper som Gmail, YouTube, Google Maps, Google Docs, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn, Dropbox og andre apper fra amerikanske utviklere?

Les også: Huawei Mate 30 Pro låst ute – luremetoden fungerer heller ikke lenger (ITAvisen)

Vil du kjøpe en telefon som kjører på en «basic» Android OS-utgave, og som ikke har Google Play?

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Statista i november 2018, er

de 5 viktigste kjøpskriteriene ved valg av en smarttelefon. Det kan argumenteres for at Huawei kommer veldig godt ut på alle 5 kriterier. «Tilgang» til apper«, var nok ikke engang et spørsmål / svaralternativ da undersøkelsen ble gjennomført.

Les hele DXOMARK-testen her 

Les også: Huawei P30 Pro er den beste smarttelefonen jeg noensinne har testet – Episode 21