fbpx

Når 2012 går mot slutt synes jeg det er på sin plass med en takk!

Here’s To The «rause» Ones

Når 2012 går mot slutt synes jeg det er på sin plass med en takk!

«Here’s to the crazy ones»

Det er sikkert mange av dere som husker den legandariske reklamefilmen til Apple «Here’s to the crazy ones!» som gikk som en farsott i kjølevannet av den nå avdøde sjefen i Apple, Steve Jobs. På samme måte som Steve Jobs ønsket å hylle de som er med på å endre verden, ønsker jeg å takke alle de som hver dag bidrar til å øke kunnskapsnivået rundt kommunikasjonsfaget og bruken av sosiale medier som en kommunikasjonskanal.

Rause Relasjoner

Få dager igjen til julaften. Arbeidet er for de fleste av oss lagt vekk for noen dager, og jorden bestod til tross for dommedagsprofetiene. Julegavene er kanskje handlet inn, juletreet er på vei inn i det norske stuer, og det er kun få kalendergaver igjen å pakke opp. TV-skjermen handler først og fremst om tegnefilmer og i de mange norske hjem og hytter handler julen om samhør og kvalitetstid.

Når året snart skal rundes av og oppsummeres synes jeg det er på sin plass å rekke ut en stor takk til alle som har bidratt til å gjøre 2012 såpass innholds- og lærerrikt som det har gjort for min del. I sentrum står sosiale medier som selve bærebjelken for hvordan innhold og kunnskap har blir delt.

Gjennom sosiale nettverk som Facebook, Twitter, LinkedIn og Google+ har 2012 for min del resultert i så mangt:

Ingen nevnt, ingen glemt!

Jeg har veldig lyst til å ramse opp alle som har delt av sin kunnskap og brukt av sin tid til å være med på å løfte det generelle kompetansenivået på bruk av sosiale medier som en av mange kommunikasjonskanaler, men når navn skal nevnes er det alltid lett å glemme de som nevnes bør.

SproutSocial oversikt - fra 01.01.2012 - 19.12.2012

SproutSocial oversikt – fra 01.01.2012 – 19.12.2012

I løpet av året som har gått har jeg sendt over 5,000 meldinger på Facebook og Twitter, og mottatt over 17,000 tilbakemeldinger. Over 9,000 unike brukere har generert til sammen over 19,000 former for interaksjoner (likes, deling, kommentarer, RT, etc) og over 16 millioner brukere har potensielt blitt eksponert for mitt innhold. Ingen tvil om at 2012 har vært mitt mest aktive år på både blogg og i sosiale medier, hvilket har resultert i over 3,400 nye følgere på Twitter og over 1,100 nye medlemmer på Facebook-siden min. Helt utrolig og veldig gøy med tanke på at jeg driver bloggen på hobby-basis ved siden av jobben min. Tusen takk til dere alle som deltar på en eller annen måte – dere gjør det hele verdt det!

På generelt grunnlag vil jeg derfor takke alle de jeg har konversert med, delt med, likt, retweeted, diskutert med og til og med kranglet litt med.

Når det kommer til krangling så er det spesielt to temaer som engasjerer mer enn andre – og da spesielt menn:

Årets happening!

Jeg klarer ikke å holde meg HELT borte fra å nevne noen i denne sammenhengen, og det er spesielt en person og et selskap jeg ikke klarer å komme meg unna.

Andre august 2012 våknet mange opp som normalt, men dette skulle ikke bli en normal dag. Denne dagen lanserte Anita Krohn Traaseth sin blogg om ledelse av jobben og livet, og i løpet av veldig kort tid var Tinteguri på alles lepper. Administrerende direktør i HP Norge lanserte ikke bare sin egen blogg, men også selskapets strategi om bruk av sosiale medier som et virkemiddel for å gjøre HP Norge til Norges beste arbeidsplass. Hun har blitt et forbilde for mange, og HP sin egen bedriftsblogg – Garasjen – har også blitt et eksempel på hvordan selskapets ansatte kan skape seg en mer synlig og troverdig stemme utover de normale og etablerte relasjoner. Det skal derfor bli veldig spennende å følge ikke bare Tinteguri og Garasjen fremover, men ikke minst om dette vil inspirere andre selskaper til å også ta i bruk blogger og sosiale nettverk med samme målsetninger.

God jul og godt nytt år!

hanspetter-rause-ones-320Som jeg skrev i en tidligere bloggpost så vil ordet engasjement stå igjen for min del som årets ord i 2012. Gjennom sosiale medier har mennesker som ellers aldri ville ha møtt og blitt kjent med hverandre engasjert seg rundt felles interesseområder. De som velger å stå utenfor vet ikke hva de går glipp av. I 2013 tror jeg engasjementet vil vokse, verdien av sosiale nettverk og verktøy vil bli enda viktigere – om det så er til organsiatoriske, økonomiske eller omdømmemessige formål.

Det er uansett ingen tvil om at den sosiale utgaven av Internett har kommet for å bli, og at den vil få en økende rolle i samhandlingen mellom mennesker – om de så er på jobb eller ikke.

God jul til alle store og små, god jul til alle kvinner og menn, og god jul til alle nære og fjærne.

Med de største ønsker om en fin og fredfull jul med dine nærmeste!

Vennlig hilsen, Hans-Petter

(…og resten av familien Nygård-Hansen)