fbpx

HansPetter.info i ny drakt

Raskere. Optimalisert for mobil. Personifisert med Cxense. Pressedekning via Meltwater. Utviklet fra bunn via Martin Grønneberg. Endelig, og på tide!

Velkommen til den nye utgaven av HansPetter.info. Den fjerde på under seks år. De to første utgavene var på mange måter like. Kun mindre grafiske endringer. Under markering av 3 års-dagen for HansPetter.info, som ble feiret på THE THIEF i Oslo, var det derimot en helt ny utgave av HansPetter.info som ble avdekket.

Når den nye HansPetter.info nå er en realitet, er endringene derimot radikale og totale. Det eneste som kan minne om den gamle fra den nye, er bruken av svart og rødt. I tillegg til innholdet selvsagt. Ellers er alt endret, og endringene er gjort med mobilen som primærfokus. Den nye utgaven skulle ikke bare være god på mobil, den skulle først og fremst være for mobil. Og den skulle være fremtidsrettet. Derfor inngikk jeg også et kommersielt samarbeid med norske Cxense og Meltwater.

Alt som kunne fjernes, ble fjernet

Martin Grønneberg

Klikk på bildet for å gå til LinkedIn-profilen til Martin Grønneberg.

Til å hjelpe meg å lage den nye utgaven av HansPetter.info, gikk jeg til Martin Grønneberg. Martin ble jeg kjent med via Nils Apeland, under et prosjekt vi jobbet sammen på. Martin studerer markedsføring og salgsledelse på Markedshøyskolen i Oslo. Han slo meg som en særdeles dyktig programmerer som også hadde et godt øye for de små detaljene, som vil gjøre den store forskjellen. Løsningen ble å bygge et tema fra bunn av. For å få det akkurat som vi ville, og for å øke hastigheten på nettsiden. Alt som kunne fjernes, ble fjernet. Gjennom SumoMe hadde jeg blant annet analysert hvilke knapper leserne klikket på – og ikke – og på bakgrunnen av resultatet fra den analysen, oppdaget vi raskt mye av det som kunne fjernes. Resultatet håper jeg du synes er et rent, pent og oversiktlig nettsted – uten altfor mye «dill og dall».

Mobile first

Den nye utgaven skulle være like god på små, som på store skjermer. For selv om vi leser at mobil vokser, så står fortsatt desktop sterkt. I dag er forholdet omtrent 50/50 på HansPetter.info, selv om det til tider kan svinge ekstremt i retning av mobil. Og med Facebook Instant Articles snart på plass for egen del, vil antageligvis desktop-andelen overstige mobil – fordi mobilandelen først og fremst vil leses via Facebook, og da i form av Instant Articles.

 

Utviklingen og fordelingen av trafikken mellom mobil, nettbrett og desktop/laptop på HansPetter.info siden lanseringen 2010. Klikk på bildet for større utgave.

* Utviklingen og fordelingen av trafikken mellom mobil, nettbrett og desktop/laptop på HansPetter.info siden lanseringen 2010. Klikk på bildet for større utgave.

Norske Cxense for personifisert innhold

PrintPersonalisering er i vinden. «Olga på 80 er ikke nødvendigvis like opptatt av det Ola på 8 er opptatt av» bruker jeg å si. VG er lik for deg og meg, selv om ikke vi er like. Det ønsket jeg å gjøre noe med. Gi deg som leser anbefalinger som er tilpasset deg, og hva du har lest før når du har vært på besøk hos HansPetter.info. Norske Cxense ble løsningen, og resultatet ser du til høyre for den kronologiske rekkefølgen av artikler på store skjermer, eller under de kronologiske artiklene når du kommer via en mindre skjerm. Uten at jeg skal være 100% sikker, så tror jeg HansPetter.info ble den første bloggen i Norge med personalisert innhold. I tillegg brukte vi Cxense til å presentere de mest populære postene for øyeblikket. De postene som «alle andre» leser. I begge tilfeller jobber Cxense-teknologien 24 timer i døgnet for å gi deg mer av de du vil ha, eller mer av det Cxense tror du vil ha.

Les også: Kan norsk teknologi redde norske mediehus?

Norske Meltwater for pressedekning

meltwater-logoPå den gamle utgaven av HansPetter.info hadde jeg et eget menyfelt for «I pressen». Tanken var at jeg skulle legge inn artikler fortløpende når jeg hadde blitt omtalt i pressen. Det startet bra, men forsvant fort fra min egen radar. Det ble for manuelt og tidkrevende å følge opp. Derfor tok jeg kontakt med norske Meltwater for å høre om de kunne hjelpe meg. Løsningen ble Meltwater sin Media Intelligence-plattform, som utover å gi meg full oversikt og kontroll over medieeksponering, sentiment-analyse, kildehenvisning, med mer. I tillegg kunne Meltwater-løsningen også kunne skreddersy en RSS-feed for de saker som omtalte «Hans-Petter Nygård-Hansen» i mediene.

Velkommen til nye HansPetter.info

Håper du liker det du ser. Være seg på desktop, laptop, nettbrett eller mobil. Den nye siden er lansert, selv om ikke alt er 100% ennå. Litt småpuss gjenstår her og der. Vi har justert blant annet litt på fontene på mobil, og gjort teksten tydeligere gjennom endringer på fargene. Martin og jeg tar gjerne i mot innspill, kommentarer og kritikk, hvis det er noe dere synes er svakt, dårlig eller mangelfullt.

Velkommen skal du uansett være. Er det første gangen du «ramler» over HansPetter.info, så håper jeg ikke det blir den siste. Og til deg som har vært her før; velkommen igjen. Håper vi sees ofte også fremover.