fbpx
Growth hacking

* Google-veteranen, Lars Bratsberg, nå i Growth Tribe.

Growth hacking in dog years – Episode 30

Google-veteranen, Lars Bratsberg, kom nylig hjem fra Hong Kong og byttet ut søkemotor med growth hacking. Med seg fikk han også med en god dose kinesisk forretningsforståelse og kultur.

Growth hacking

«Legg ned markedsavdelingen, nå er det Growth hacking som gjelder» skrev Kjartan Slette – grunder og toppsjef i Unacast i E24 tilbake til 2015. «Growth marketing handler om å gå bort ifra tradisjonell markedsføring, og kun bruke metoder som kan utvikles, implementeres og testes for å nå sine mål» heter det. Denne episoden her skal følgelig handle om nettopp growth hacking, men ikke bare det. I alle fall ikke bare om growth hacking her til lands.

Google veteranen vender hjem

Gjesten min denne gangen er Lars Bratsberg – som for kort tid siden returnerte hjem etter 4 år i Hong Kong, hvor han satt i ledergruppen til Google, med ansvar for store markeder som Kina, Taiwan, Korea og Hong Kong. Og etter totalt 8 år som Google-ansatt, har han nå tatt på seg jobben for å bygge opp Growth Tribe her i Norge.

Kinesisk businesskultur

Lars sitter ikke bare med en unik kunnskap om Google, men også om asiatisk og ikke minst kinesisk businesskultur. En kultur og en holdning til endring – som blant annet skyldes at man har en sjef som sjefer over 1,4 milliarder mennesker – som får ting til å skje over natten og ikke i løpet av flere regjeringsperioder.

Det vi i vesten får til i løpet av et år, får kineserne til i løpet av et hundeår – 7 ganger raskere … minst.

“buckle up” for en god prat om Google, growth hacking og et Kina som i løpet av kort tid vil være verdens største økonomi – og en teknologisk supermakt – til tross for de kjeppene som Donald Trump har stikket i hjulene til Huawei.

 

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden