fbpx
Google Nest

Google har lansert en algoritmisk lyd-basert nyhetsfeed til sine smarthøyttalere

«Ok Google, play me the news» er en tjeneste som vil lage din egen personaliserte og lyd-baserte nyhetsfeed, basert på nyheter som du er opptatt av, basert på dine interesser fra Facebook eller Google.

«Your News Update»

The Verge skriver 19. november at Google skal “rulle” ut en ny tjeneste for Google Assistant som de har valgt å kalle “Your News Update”. Algoritmen vil hente ut en nyhetsfeed – fra Facebook eller Google, alt etter som hva du selv ønsker – som vil gjøre om de tekstbaserte nyhetene til en lyd-basert nyhetsfeed.

Og for å spille av nyhetene dine på din Google Nest-smarthøyttaler, trenger du bare å si “Ok Google, play me the news”.

Dårlig nytt for norske medier?

Dette er svært gode nyheter for alle som ønsker seg sin egen personaliserte og lyd-baserte nyhetsfeed, men kan fort bli dårlig nytt for medier som P4, NRK, TV 2, og VG som har produsert egne nyhetsoppdateringer spesielt produsert for Google sine smarthøyttalere, og som brukerne selv har satt opp i Google Home-appen manuelt. 

Til norske smarthøyttalere?

Når (og om) «Your news update» kommer til Norge, vites ikke for øyeblikket. Ei heller om Google Nest Hub Max kommer i de norske butikkhyllene med det første. Det er i alle fall ingenting som tyder på at den vil være på plass til årets julegave-shopping (som startet på mange måter med Black Friday, Black Week og Black Month).